izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

Izzys Malibu pinapple!!

Kategori: Drinkar

Efter en förfrågan av Johanna så lägger jag upp ett recept på en av mina drinkar;))
Busenkelt!!
 
Lägg is i ett glas.
Häll i valfri mängd av Malibu.
Sedan valfri mängd annanasjuice,eller Annanas/apelsin juice(Bravos).
Fyll upp till kanten.
Dekorera med en fjärdedels annanasskiva,skär en skåra på mitten och sätt på glaskanten.
 

Tacoburgare!

Kategori: Kött

Dessa har jag hittat på recept på helt själv. Det var en kompis som gjorde en version av tacoburgare,men jag gjorde en annan:))
 
Till 8 hamburgare
 
800 g nötfärs
smör att steka i(eller om ni grillar)
1 stor tsk sambal oelek
1 påse Tacokrydda original
1 ägg
1 tsk paprikapulver(kan uteslutas)
1-2 tsk salt
 
Pålägg:
Cheddarost
Bacon(kan uteslutas)
Nachochips
Kruksallat
Tomat,i skivor
Gul lök,i skivor
Amerikansk Hamburgedressing,Tex Mex
Frisco Hamburgerbröd
 
Gör så här:
Lägg nötfärsen i en bunke. Häll i kryddorna och ägget och rör till en jämt smet.
Lägg burgarna i en varm panna med smält smör,eller på en varm grill. Låt ligga på till den fått den färg du vill ha,vänd på den ett par gånger.
Lägg underdelen av brödet på en tallrik,lägg ca 4 nachochips längst ned,sedan ett salladsblad. Lägg sedan på hamburgaren,osten,bacon,tomat,lök,hamburgedressing och sist locket på brödet. Mums!!!
 
Gott tillbehör till detta är nachochips med sweetchilisås och philadelphiaost.
Häll sweetchilisåsen på en tallrik. Ta en sked och skopa upp philadelphiaost och lägg i mitt på tallriken,över såsen. Häll chipsen i en skål och dippa chipsen till:))
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Italiensk chorizopasta!!

Kategori: Pasta

Denna måltid åt jag i Köpenhamn på en Italiensk restaurang. Memorerade rätten i huvudet och försökte efterlikna så mycket jag kunde hemma. Kan säga att mitt nästan var lite godare:))
 
4 pers
 
Ingredienser:
 
Ca 400 g Pennepasta
1 burk krossade tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
Salt
Svartpeppar
En gnutta socker
Torkad basilika
1 förpacking chorizokorv,scan 3 st
1 kruka färsk basilika
1 buffalomozarella ost
Extra virgin olivolja
Flingsalt
Vitt bröd
Smör och olja att steka i
 
1.Börja med tomatsåsen. Finhacka gul lök,vitlök och chilin. Bryn den gula löken i olja på svag värme i ca 5-10 min. Lägg sedan i den hackade vitlöken och chilin och bryn ca 1 min. Häll i de krossade tomaterna,höj värmen,låt koka upp och sänk sedan värmen så att det puttrar. Smaksätt med salt,peppar,en gnutta socker och torkad basilika.
2.Sätt på pastavattnet,salta.Häll i pastan när det kokar.
3.Skiva chorizokorven i slantar. Stek chorizon i lite smör i en stekpanna så de får färg.
4.Plocka bort basilikabladen från krukan och lägg på skärbrädan.
5.När pastan kokat klart,häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Häll tomatsåsen över pastan och blanda om ordentligt. Lägg sedan pastan på ett uppläggningsfat. Varva med chorizokorv,basilikablad och mozarella(som du bryter ned i småbitar med händerna). Gör sedan om samma moment med pasta igen och avsluta med basilikabladen högst upp.Ringla över lite Extra virgin olivolja.
6.Skär vitt bröd i bitar. Häll extra virgin olivolja på ett fat. Krydda med lite flingsalt och svartpeppar över oljan.
7.Servera chorizopastan med bröd och oljan att doppa i. Ett glas rött är riktigt gott till,sen kan du drömma dig bort till en Italiensk gård i Toscana!!!