izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

Izzys Italienska pasta!

Kategori: Pasta

Denna rätt har jag komponerat ihop själv med tankarna tillbaks till restaurangen Isola Bella i Visby.
Älskar Italiensk mat och gott vin till,såklart!
Hade jag varit hemma hade jag gjort receptet lite annorlunda,men detta blev grymt ändå :))

3-4 port

Tagliatelle (ca 3 knyten per person)
1 burk röd pesto (jag gör gärna egen hemma)
2 vitlöksklyftor
Olivolja
Basilika
Färsk riven parmesanost
2 dl grädde
6-8 skivor lufttorkad skinka

Sätt ugnen på 150 C och torka skinkan i mitten av ugnen 5-15 min,beroende på tjocklek.
Koka pasta enligt anvisningar.
Finhacka vitlöken och bryn i stekpanna i några minuter,det får inte bli bränt!

När pastan är klar och vattnet avhällt så tillsätter du grädde,pesto,vitlök och blandar om. Tillsätt gärna lite olivolja om det behövs.
Lägg upp i djup tallrik.
Toppa med parmesanost,skinka och basilika.
Enjoy!

Västerbottensrutor med gräddfil & löjrom!

Kategori: Förrätt

Jättegoda som lite plock innan maten,till buffé eller som en förrätt kanske?
Välj själva :))
 
 
 
Ingredienser
 
1 rulle smördeg (250 g)
3 ägg
2 dl Cream fraiche
1tsk salt
2 krm peppar
200 g riven västerbottensost
1 liten rödlök
1,5 dl gräddfil
100 g löjrom
1 ask smörgåskrasse
dill till garnering
 
Sätt ugnen på 225 C.
Rulla ut smördegen och lägg i en ugnssäker form. Nagga smördegen väl med en gaffel.
Förgrädda botten ca 10 min mitt i ugnen. Om smördegen bubblar upp i ugnen så kan man efter gräddningen trycka med en stekspade så att bottnen blir platt.
Vispa ihop ägg och Cream fraiche. Krydda med salt och peppar.
Blanda ner osten i äggvispet och häll över smördegsbotten.
 
Grädda mitt i ugnen 15-20 till äggstanningen har stelnat. Låt svalna.
 
Skala och skär rödlöken. Skär smördegen i rutor. Toppa dom med en klick gräddfil och löjrom. Avsluta med rödlök,klippt krasse och dill.
 
Enjoy!
 

Ost & Tomatpaj!

Kategori: Pajer

 
Ingredienser:
 
3½ dl vetemjöl
125 g smör
4 msk vatten
 
Blanda ihop degen. Tryck ut i en pajform och ställ svalt i ca 1 timma. (Går givetvis att korta av tiden).
Nagga degen med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen på 225 C i ca 5-10 min.
 
Under tiden pajskalet står svalt så förbereds fyllningen som består av:
 
1 burk hela skalade tomater
1 rödlök (skivad)
ca 10 skivor ost (gärna lagrad)
2 dl riven ost (gärna lagrad)
2 tsk basilika
svartpeppar
 
Häll tomaterna i en sil,salta och skär tomaterna i mindre bitar. Låt tomatsaften rinna av i ca 20 min.
 
När pajskalet har färdiggräddats börjar du med att lägga ostskivor i botten. Fyll sedan på med tomaterna,skivad rödlök,basilika och svartpeppar och avsluta med den rivna osten.
In i ugnen 20-25 min.
 
Till pajen gjorde jag en stor sallad som bestod av blandsallad,gurka,tomat,oliver,rädisor,majs.soltorkade tomater,avokado och krasse.
En dressing gjord på gräddfil,olja,vinäger,örtkryddor,senap,salt och peppar.
 
 
 
Mumsigt och gott!