izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

Svamprisotto med stekt sparris,parmesanflarn och vit tryffelolja!

Kategori: Vegetariskt

Omg vad jag älskar italiensk mat.
Favoriten-helt klart.
När det vankades 8 års jubileum för mig och Micke var det trerätters som gällde och här kommer då receptet på varmrätten.



4 port

3 dl avorioris
8 dl varm buljong
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl parmesanost
Olivolja
12 champinjoner 
Ostronskivling
En bunt grön sparris
2-4 msk vit tryffelolja
Parmesanost
Persilja
Salt och peppar

Vill man lyxa till det kan man ha vitt vin med i början när ni fräser riset.

Börja med och fräsa riset och en finhackad gul lök i en kastrull.
Tillsätt sedan het buljong. Varmt vatten med ca 2-3 msk grönsaksbuljong.
Tillsätt lite i taget och rör om. 
Låt småkoka i ca 20 min. Tillsätt nytt vatten i omgångar. 

Under tiden fräser du svampen i olja och tillsätter finhackad vitlök i slutet. 

Lägg riven parmesanost på ett bakplåtspapper i en rund cirkel och låt smälta inne i ugnen,ca 5-7 min. Ta ut och låt stelna.

När risotton har fått en krämig konsistens med tydlig kärna i mitten av riset,då tillsätter du den rivna parmesanosten och den vita tryffeloljan. Smaka av med salt och peppar. 
I med svampen i risotton och blanda väl. 




Fräs sparrisen i olja i några minuter och salta. 

Lägg risotton i en tallrik. Lägg sedan på den stekta sparrisen och dekorera med parmesanflarnet och persilja. 
Lite droppar av tryffeloljan om så önskas.

Enjoy friends!!



Het räk & chilipasta!

Kategori: Pasta

Här har vi en rätt med lite hetta i. 
För alla oss som älskar chili och vitlök.

Till 2 port:



250 g pasta
2 dl lättgrädde
2 msk chilisås
1 påse räkor med skal (upptinade och skalade)
1 röd chili
3 vitlöksklyftor
10 champinjoner
Olja
Basilika
En halv Citron
Salt och peppar

Börja med att skala räkorna och lägg i en skål.
Finhacka chili och vitlök och lägg i skålen. Tillsätt lite olja och saften från en halv citron. Krydda med salt och peppar. Låt stå svalt och dra en stund.


Koka pasta enligt anvisningar.
Skär svampen i skivor och stek i olja. När pastan nästan är klar tillsätter du räkblandningen tillsammans med svampen i pannan. Fräs i 1-2 min.
Å vilka dofter som kommer fram här.


Vispa ihop grädde och chilisås .
Häll av pastan och häll över grädde och chilisåsen och blanda väl.
Tillsätt sedan den heta räk och svampblandningen i pastan och rör om.
Dekorera med färsk basilika.



Enjoy!!

Fördrink.

Kategori: Drinkar

En alkoholfri variant.

Lägg is i ett martiniglas och fyll på med kall päronglögg. 
Garnera gärna med något juligt :)
Här serverades det lite julgodis,nötter och skumtomtar till drinkarna.