izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

Svamprisotto med stekt sparris,parmesanflarn och vit tryffelolja!

Kategori: Vegetariskt

Omg vad jag älskar italiensk mat.
Favoriten-helt klart.
När det vankades 8 års jubileum för mig och Micke var det trerätters som gällde och här kommer då receptet på varmrätten.



4 port

3 dl avorioris
8 dl varm buljong
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl parmesanost
Olivolja
12 champinjoner 
Ostronskivling
En bunt grön sparris
2-4 msk vit tryffelolja
Parmesanost
Persilja
Salt och peppar

Vill man lyxa till det kan man ha vitt vin med i början när ni fräser riset.

Börja med och fräsa riset och en finhackad gul lök i en kastrull.
Tillsätt sedan het buljong. Varmt vatten med ca 2-3 msk grönsaksbuljong.
Tillsätt lite i taget och rör om. 
Låt småkoka i ca 20 min. Tillsätt nytt vatten i omgångar. 

Under tiden fräser du svampen i olja och tillsätter finhackad vitlök i slutet. 

Lägg riven parmesanost på ett bakplåtspapper i en rund cirkel och låt smälta inne i ugnen,ca 5-7 min. Ta ut och låt stelna.

När risotton har fått en krämig konsistens med tydlig kärna i mitten av riset,då tillsätter du den rivna parmesanosten och den vita tryffeloljan. Smaka av med salt och peppar. 
I med svampen i risotton och blanda väl. 




Fräs sparrisen i olja i några minuter och salta. 

Lägg risotton i en tallrik. Lägg sedan på den stekta sparrisen och dekorera med parmesanflarnet och persilja. 
Lite droppar av tryffeloljan om så önskas.

Enjoy friends!!



Kommentera inlägget här: