izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

Vit choklad cheesecake med kolasås och marinerade bär!

Kategori: Bak

Så gott!!
 
 
Krossa 200 g digestivekex med 100 g smält smör och tryck ut i en löstagbar form.
In i ugnen 10 min,175 C.
 
Vispa ihop 400 g philadelphiaost,250 g kesella och 1 dl strösocker. Smält 100 g vit choklad på svag värme eller i vattenbad. Blanda sedan i den smälta chokladen i smeten tillsammans med 3 ägg.
 
När formen tas ut lägger du i fyllningen i formen och in i ugnen 30 min på 150 C.
 
 
Låt svalna när du tagit ut den.
Vispa sedan 4 dl cream fraiche med 1 vaniljstång och bred på den avsvalnade kakan.
Toppa med hemmagjord kolasås som är gjord på 2½ matlagningsgrädde,2½ msk sirap och 2½ msk socker.
Låt allt koka i ca 20 min tills den blir tjock.
Servera med marinerade bär,jag tog hallon.
Koka upp 1 dl farinsocker,½ dl vatten och 1 msk balsamvinäger. När det sedan kokat upp tar du ifrån kastrullen ifrån plattan.Häll sedan i ca 250 g frusna bär och låt ligga i kastrullen i 10 min,rör om då och då.
Låt sedan stå svalt i minst 2 timmar innan servering!!
 
 
Och svaret på din fråga:JA,det är gott!!!!
 
 

Ostpaj med purjolök!

Kategori: Pajer

Pajdeg görs på 3 dl mjöl,100-125 g smör och 3 msk vatten.
Arbeta ihop degen och tryck ut i formen. Låt gärna stå svalt i kylen minst 10 min.
Gadda med en gaffel i pajskalet innan gräddning. In med formen i ugnen 10 min på 200 C.
Under tiden fräser du 1 purjolök i stekpannan mjuk.
Dela upp 2 ägg med vitor och gulor. Gulorna blandar du med 2 dl riven västerbottensost,2 dl vispgrädde,salt och peppar. Äggvitan vispar du till en marängkonsistens. Blanda sedan försiktigt i den vispade äggvitan med den andra äggblandningen.
Lägg purjolöken i pajskalet och tillsätt sedan ägg och ostblandningen över.
In i ugnen i 20 min,200 C.
Servera med en god sallad och dressing alt vinigrett till!
 

Grön ärtsoppa med pepparrotscreme och rökt lax!

Kategori: Soppa

Idag blev det en trerättersmiddag när våra kära mödrar var här på besök.
Förrätten blev en grön ärtsoppa.
 
 
4 port
 
Finhacka och fräs 1 gul lök och 1 vitlöksklyfta i en kastrull med olja. Tillsätt en påse frysta gröna ärtor,ca 400 g.
Häll i 8 dl vatten och 1 grönsaksbuljong. Låt koka i ca 2 min. Ta av kastrullen fårn plattan och mixa soppan med en mixer till en slät soppa. Tillsätt ½ dl grädde.
Blanda 1½ dl cream fraiche med riven pepparot på tub,3 msk. Smaka av med lite salt.
Strimla 100 g rökt lax.
Lägg upp soppan i portionsskålar.
Toppa pepparrotscremen över soppan och strö över laxen.