izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

Crispy chicken with mangosalsa & corn on the cob!!

Kategori: Kyckling

Beräkna 1 kycklingfilé till 1 pers. Doppa filén i uppvispat ägg. Vänd sedan runt i 4 dl krossad cornflakes,som blandats med finhackad gräslök. Lägg sedan kycklingen i en smord form,salta och peppra och sätt in mitt i ugnen på 200 C i minst 20 min,mina stod inne en stund till!!
Under tiden kokar du majskolvar i lättsaltat vatten. Färsk majskolv,ca 5 min. Fryst,ca 8 min.
Mangosalsan gjordes på 1 mango,1 avokado,5 st körsbärstomater,½-1 röd chili,koriander,salt och peppar.
Skär alla i samma munsbitar,finhacka chilin och koriandern,blanda och smaka av med kryddor.
Servera kycklingen med kokt majskolv med smör och salt som tillbehör,samt mangosalsan!!
 
 

Grillade biffar med coleslaw & sallad!

Kategori: Kött

Biffarna görs på ca 500-800 g. Ca 8 st!
Blanda färs,salt,peppar,sambal oelek och chiliflakes.
Grilla på grillen tills de är genomstekta.
Under tiden gör du coleslaw. Riv vitkål med en hyvel,ca en tredjedels huvud. Grovriv 2 morötter och finhacka ½ gul lök. Blanda i en skål.
Häll i några matskedar turkisk yoghurt,samt lite majonnäs. Smaka av med salt,peppar och några droppar tabasco.
Salladen gjorde jag på tomat,rädisor,gurka och persilja!!
Servera biffarna med coleslaw och sallad!!
 
 

Fylld lövbiff med potatisgratäng!

Kategori: Kött

Gott Fredagskäk!!
 
 
Lägger en lövbit på skärbrädan och brer på valfri färskost. Jag tog Cream Bonjour grekisk vitlök plus lite svartpeppar. Rullar ihop lövbiten och sticker i en tandpetare så det sitter fast!
Steker på hög värme först och sedan mellanvärme tills köttet är genomstekt.
Under tiden är potatisgratängen i ugnen. Jag fuskade och köpte Ica's färdiga.
Gjorde en sallad på blandsallad,sockerärtor,tomat och rödlök plus lite olivolja och flingsalt.
När köttet är klart tillsätter jag kalvfond,vatten och rödvin och låter koka en stund med köttet.
Senare tar jag bort köttet och tillsätter grädde och låter koka ihop till en sås. Smaka av med salt,svartpeppar och chiliflakes. Lägg i köttet igen och låt blandas med såsen.
Vi hade lyxen att ha "mormors tomatchutney" till maten!! Mums!!