Påskfågelbon!
Kategori: Bak
Lagom till påsk och allt ;))
Till ca 12 muffins:
150 g smält smör
1 och tre fjärdedels strösocker
3 dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 msk kakao
Blanda ihop allt och rör med en slev till en jämn smet. Häll smet i muffinsformar. In i ugnen ca 15 min på 175 C.
Låt muffinsen svalna.
Chokladfudgetopping:
100 g hackad mörk eller ljus choklad
2 msk mjölk
50 g smör
1 och en fjärdedels dl florsocker
Smält choklad,mjölk och smör i en kastrull på svag värme,rör om tills allt smält.
Tag kastrullen från värmen och tillsätt florsocker.
Bred på frostingen på de avsvalnade muffinsen.
Topping:
200 g mjölkchoklad
Färgade minichokladägg
Hacka 200 g Marabou choklad grovt i korta stavar och tryck ner i chokladfrostingen. Lägg i olika vinklar så det liknar ett fågelbo. Lägg i miniäggen i mitten av varje rede.
Trevlig Påsk!!!!