izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

Korv stroganoff!!

Kategori: Kött

Denna rätt kan man ju variera i all oändlighet.
Jag testade lite andra ingredienser denna gång och blev väldigt nöjd med resultatet.
 
 
Strimla en ring falukorv i längder. Finhacka en gul lök. Fräs löken på svag värme i ett par minuter i en gryta innan du lägger i korven. Höj värmen något och stek korv och lök ett par minuter.
Tillsätt valfri mängd tomatpuré,chilisås,ketchup,soja och bbq sås.
Den hemliga,men ack så goda ingrediensen i detta recept är barbeque såsen,passar riktigt gott i denna rätt,men var försiktig med mängden,börja med 1-2 msk och smaka av.
 Häll i ca 3 dl mjölk och 2 dl grädde. Krydda med salt och aromat. Smaka av ordentligt. Låt gärna koka en timma,då blir det jättegott.
Under tiden kokas ris. Till detta serverar jag kokta ärtor och rivna morötter.
 
 
Enjoy!
 

Krämig pastasallad med barbequekyckling!

Kategori: Kyckling, Pasta

Somrigt och gott!
 
 
2 port
 
Koka ca 200 g pasta. Häll av vattnet och spola pastan kall.
Blanda ca 4-5 msk turkisk yoghurt och 2-3 msk chilisås i en bunke,med salt,grillkrydda och 1 pressad vitlöksklyfta.
Tillsätt ½ tunnskivad rödlök,7-8 st soltorkade tomater och en näve ruccolasallad. Låt stå svalt i kylen.
Stek  ½ pkt tunnskivad kyckling i en stekpanna. Salta och häll över barbequesås. Stek ytterligare några minuter och lägg på tallrik. Ringla gärna över lite mer sås.
Koka eller grilla majskolvar till. Gott med smör och salt på.
Servera pastasallad och kycklingen med kokt/grillad majskolv.
 
 
 

Currytorsk!

Kategori: Fisk

 Ytterligare en god och hälsosam vardagsrätt!
 
1 pkt torskfilé
1 gul lök
½ squash
3 st morötter
ca 2 dl ärtor
(eller andra valfria grönsaker)
3 dl Milda lättgrädde
1-2 dl lättmjölk
1 msk konc fiskbuljong
1 st fiskbuljongtärning
2 tsk curry
1 tsk ingefära
Salt och peppar
Olja till stekning
Ris
 
Börja med och hacka lök,squash och morötter.
Fräs i en gryta ett par minuter.
Tillsätt grädde och mjölk. Häll i fiskbuljong,tärning och kryddor. Låt koka minst 20 min eller till grönsakerna är mjuka.
Under tiden kokar du riset och skär torsken i munsbitar.
När det är ca 5 min kvar lägger du i fisken och ärtorna i grytan och låt småkoka. Smaka av innan servering.
Servera grytan med ris.
 
Smaklig måltid!