izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

Torskrygg med pepparrotssås & härliga grönsaker.

Kategori: Fisk

En god och trevlig vardagsrätt att servera en tisdagskväll,denna gång :))
Man taver vad man haver hemma,eller hur?!

Skala och skiva 3 morötter i tunna stavar. Lägg i smord form,ringla över honung,olja,salt,peppar och timjan.
In i ugnen 200 C minst 20 min.
Lägg fisken i smord form,salta och peppra,in i ugnen ca 15-20 min. Sätt fisken i mitten av ugnen och morötterna längst ner,glöm ej och röra runt emellanåt.
Till såsen använde jag 2 dl cream fraîche och 1 dl grädde. Tog det sista jag hade av pepparrotsvispen,ca 1 msk. Ha gärna i mer om ni vill. Annars är ju färskriven pepparrot absolut det bästa!
Grönsaksbuljong fick följa med i,samt salt och peppar. Låt småkoka och rör om. 
Önskar ris el potatis till så gör iordning det. 
I slutet av matlagningen fräste jag på sockerärtor i en panna ca 2 min. 
De ska vara krispiga.

Ta ut fisken och morötterna ur ugnen när de är klara. 
Hade lite persilja kvar som jag blandade med morötterna. 

Servera pepparrotssåsen med fisk och de härliga grönsakerna till.

Bon apetit



Spenatpasta med mycket ost!!

Kategori: Pasta

Köpte en pastasort häromdagen som jag aldrig köpt förut och tyckte det skulle passa bra med en god spenat och ostsås till. 

Gemelli heter pastasorten,ni kanske har provat den? Den är gjord på durumvete och enligt mig,väldigt god. Fortfarande en vit pasta,fast med mer fiberinnehåll än "vanlig" vit pasta.

Ost & spenatsås:

1 msk smör
1 msk mjöl
3 dl mjölk
2 dl grädde
1 halv påse fryst hackad spenat (upptinad)
2 vitlöksklyftor
2 dl riven lagrad ost
Salt och peppar
1 grönsaksbuljong 




Börja med att göra en redning av smör,mjöl,mjölk och grädde. Låt koka upp och sänk sedan på till svag värme. Viktigt att vispa hela tiden så det inte bränner fast i botten. I med buljong och kryddor. Smaka av. I med spenaten och låt småkoka.
Koka pasta.
När pastan är klar häller du i den rivna osten i såsen och tar ifrån kastrullen från plattan. 
Häll såsen över pastan och rör runt ordentligt. 

Servera med riven parmesanost och en god sallad!!



Cantina Zaccagnini!

Kategori: Vin & Öl



Drack detta smakrika vin förra veckan. Behövde ju något för att lugna nerverna inför alla prov,men även i lärandets syfte,såklart. 

Montepulciano dabruzzo kommer från östra,centrala delen av Italien där druvan Montepulciano växer. 

Just detta vin har tydliga taniner,men de mjukas ändå av,av den härliga frukten som finns i vinet. Körsbär och plommon är två tydliga smaker som kommer fram i vinet. Här hittar du även en viss jordig och örtig smak,samt toner av vanilj. 

Passar utmärkt till italienska maträtter. Varför inte en god pasta ?? 

Enjoy