izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

Chicken tacos

Kategori: Kyckling

När man hör människor i sin omgivning som ska äta tacos eller bara pratar tacos. Ja,då blir jag inspirerad.
Middagen idag fick bli chicken tacos,på mitt sätt.



Jag började med att marinera ett pkt med tvådelad kycklingfilé med en påse fajtas-kryddmix,soja,sweetchilisås,soja och en chilipasta. Krydda med lite salt och cayennepeppar. Detta blir ganska hett,men väldigt gott. För er som inte vill ha så starkt kan man ju dra ner på kryssningen. 
Låt kycklingen stå och gotta till sig.

Under tiden gör du en guaccemole på två avokado,lime,vitlök,lime,koriander,salt och cayennepeppar.
En sås på gräddfil samt skal och saft från en lime,några finhackade korianderblad och lite salt. Låt stå svalt.

Strimla sen sallad och lägg underst på ett uppläggningsfat. Fyll på med skivad ananas,tomat och sharlottenlök.
Bryn sedan kycklingen tills den blir genomstekt. Lägg kycklingen på grönsakerna. Toppa med limesås,guacamole och paprika/chili créme fraiche. Överst garnerar du med massa koriander. 

Till detta serverade jag nachochips med chilismak.

Dryckestips till detta: En Corona eller ett australiensiskt vitt vin,Layers. Ett vin med flera druvor och fantastisk syra och god frukt. Balanserar upp med hettan i maten på ett underbart sätt.
Ett glas isvatten med en limeskiva funkar ju kanon det med ;)



Extra salt gurka

Kategori:

Im back!

Får så mycket inspiration av min omgivning och nu har jag provat på att göra salt gurka såsom min morbror brukar göra. Jag är beroende av den gurkan,mums.



Till en sats behöver du:

1 gurka
Flera msk salt
Balsamvinäger
Sambal oelek (el chiliflakes)

Börja med att skära gurkan på längden och ta sedan en sked och gröp ur kärnhuset i mitten på gurkan.
Skär sedan gurkan i halvmånar.
Lägg gurkan på ett fat och lägg ett rejält lager med salt över gurkan så det täcks.


Efter ca en halvtimma häller du av allt vatten som avdunstat från gurkan och lägger sedan tillbaka gurkan på tallriken och saltar om igen. Upprepa två-tre gånger.
Sista lagret låter du stå i kylen över natten.
Dagen därpå häller du av allt vatten och lägger gurkan i en skål. Droppa i några tsk balsamvinäger och 1 tsk sambal oelek alt chiliflakes. Blanda väl.




Supergott att ha på mackan el som sides till passande maträtt.