izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

Kokosglass med marinerad mango

Kategori: Dessert

Avslutet på trerättersmiddagen ikväll blev en hemmagjord glass gjord på bla rostad kokos och bittermandelolja tillsammans med mango som marinerats med lime,honung och crema di balsamico.

Ingredienser till 4 port:


4 äggulor
1 dl strösocker
1 burk kokosmjölk
1 droppe bittermandelolja

1 dl kokosflingor

2 mango
En fjärdedels röd chili
En halv lime
1 tsk flytande honung
1 tsk crema di balsamico


Gör glassen minst 4 timmar innan servering eller gärna kvällen innan.

Vispa äggulor,socker och halva burken med kokosmjölk i en kastrull. 
Vispa sedan smeten över ett vattenbad i ca 10 min el till smeten tjocknat. 
Låt sedan smeten svalna och rör om då och då.
Rosta kokos i en panna till det får färg. 


Smaka sedan av smeten med en droppe bittermandelolja,den rostade kokosen och resten av halva kokosmjölken. Häll sedan smeten i en plastbytta som haft lite vatten i sig och täck smeten med plastfolie och lägg sedan locket på. In i frysen minst 4 timmar eller över natten.

Marinerad mango:

Tärna mangon och lägg i en bunke. Tillsätt pressad limesaft,flytande honung,crema di balsamico och finhackad chili. Rör om och låt stå svalt i kylen. 


Vid servering,lägg den marinerade mangon i botten på ett glas och toppa med kokosglassen. Dekorera gärna med färska bär!! 





Ceviche

Kategori: Förrätt

Kvällens sydamerikanska middag började med en klassisk,fräsch och supegod ceviche.


Ingredienser till 4 port:

250 g räkor (skalade)
4 crabsticks
100 g rökt lax
En bit gurka
2 avokado
1 lime
En halv röd chili
En kruka färsk koriander
Salt
Svartpeppar

Hacka crabsticks,laxen,gurkan & avokado grovt och lägg i en skål. 
Finhacka chilin och klipp koriandern smått. Pressa i limesaft och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
Låt stå svalt en stund.

Servera i fina glas och toppa med lite koriandermayo om så önskas. (Majonnäs och koriander).


Till detta drack vi en Torrontes. Vitt,blommigt och syrligt vin från Argentina.

Enjoy! 

Myntacreme

Kategori: Såser

Här kommer jag med ett recept på en god kräm,gjord på färsk mynta.

Krämen var ett av tillbehören till min chili som jag gjorde till middag idag. (Recept finns under kategorin "Kött").


Ingredienser:

1 kruka färsk mynta
1 dl lätt créme fraiche
2 dl turkisk yoghurt
1 msk pressad citronsaft
Några droppar olivolja
Grön karamellfärg (kan uteslutas)
Salt
Svartpeppar

Klipp ner den färska myntan med en sax i en bunke. Tillsätt en liten klick créme fraiche och olivoljan och mixa med en stavmixer. Rör sedan i resten av créme fraîchen & den turkiska yoghurten samt citronsaft och kryddor. Smaka av med salt och peppar. Jag ville få till en härligt grön färg och tillsatte då några droppar grön karamellfärg.


Cremen serverades tillsammans med bla chiligrytan,tortillas,ris och nachochips. 


Enjoy!