izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

Amerikansk buffé

Kategori: Buffé

I år valde jag att fira min födelsedag "American style".
Jag har i flera år bjudit på bufféer med olika teman med mat från olika länder och i år föll alltså lotten på USA.

Här är rätterna jag bjöd på:

Två sorters hamburgare (minisliders).
Nötfärsburgare med sallad,tomat,stekt gul lök,original dressing samt cheddarost.
Laxburgare med sallad,tomat,picklad rödlök,gurkmajonnäs samt cheddarost.


Lyxig Mac and cheese


Waldorfsallad


Coleslaw,lättsaltade chips och dipp 



Lyxig Mac and cheese

Kategori: Buffé, Pasta, Vegetariskt

En annorlunda variant på den amerikanska klassikern,i gratängform.
God att äta som den är,på buffé eller med något gott tillbehör till.
U choose!


Ingredienser:

Olja (att steka i)
10 cm purjolök (eller allt det mörkgröna)
1,5 dl vitt vin 
8 dl Kelda ostsås
500 g pasta
150 g riven cheddarost
150 g pinjenötter 
2 st vitlöksklyftor
2 dl pankoströbröd
Salt & peppar
1 msk smör
Persilja

Börja med att strimla löken fint och bryn i en panna några minuter. 
Tillsätt sedan vinet och låt puttra med till vätskan försvunnit till hälften.
Tillsätt då ostsåsen och låt småputtra. Smaka av med salt och peppar. 


Koka pastan enligt anvisningarna.
När pastan sedan är klar häller du av vattnet och blandar sedan ihop pastan tillsammans med ostsåsen i en stor kastrull. Lägg sedan allt i en smord form och toppa med den rivna osten.


Rosta pinjenötter tillsammans med panko i en torr panna till det får fin färg. Pressa i vitlöken och låt bryna med på låg värme några minuter.  Tillsätt sedan en klick smör så det får en fin,gyllene färg.


 Strö crunchet över gratängen och grädda i ugnen i ca 15-20 min på 225 C till det får fin färg.


Vid servering klipper du över färsk persilja över gratängen. 



Enjoy! 

Snickerscheesecake

Kategori: Dessert

För alla er som älskar kolasås & jordnötter. Ni bara måste prova denna. Den är så god!! Hittade receptet på Jennys matblogg.


Ingredienser :

Botten: 
En halv burk karamelliserad mjölk
250 g salta jordnötter

Fyllning:
3 äggvitor
3 äggulor
1 dl strösocker
300 g philadelphiaost 
1 msk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad 

Topping: 
En halv burk karamelliserad mjölk + 3 msk grädde
En halv dl Jordnötter 

En form a 25 cm är att rekommendera till detta recept.
Börja med botten. Grovhacka jordnötterna och blanda ihop tillsammans med den karamelliserade mjölken. Platta ut i formen (som har avtagbara kanter). 


Ta fram tre skålar. Dela äggvita och äggula i två olika skålar. Rör ihop philadelphiaosten,sockret & vaniljsocker tillsammans med äggulorna. 
Vispa sedan grädden så den bildar fluffiga toppar. Diska vispen ordentligt efteråt och torka den för att sedan vispa äggvitorna till hårt skum. 
Blanda sedan i äggulesmeten och grädden i äggvitorna och blanda om försiktigt med en slickepott. 
Riv ner eller grovhacka chokladen och blanda i smeten. 



Häll sedan i smeten i formen och lägg plastfolie över. Låt stå i frysen i minst 6 timmar eller gärna över natten.
Spara halva burken med karamelliserade mjölken till servering. 

Lossa formen vid servering och ta gärna fram den ca 20 min innan. 
Blanda karamelliserad mjölk tillsammans med lite grädde och toppa på cheesecaken.
Strö över resten av jordnötterna. 


Enjoy!!