izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

Chokladglass

Kategori: Dessert

För alla er chokladälskare (jag vet att ni är många där ute).
Det här är ett recept to "die for".
Enkelt och såååå gott!!!


Ingredienser:

3 dl vispgrädde
150 g choklad (valfri)
1 äggula
1 burk kondenserad mjölk (sötad)
1 msk kakao

Vispa 3 dl vispgrädde fluffigt.
Smält chokladen på svag värme.
Dra sedan av från plattan när den smält.
Vispa sedan i äggula,kondenserad mjölk och kakao tillsammans med den smälta chokladen. 


Häll sedan i chokladblandningen i grädden och blanda väl.

Häll sedan i chokladblandningen i en inplastad burk (plastfolie) och låt stå i frysen minst 4 timmar. Gärna över natten!


Servera gärna glassen med färska bär!!
Sjukt god & krämig!


Enjoy!!! 

Pasta ala brie,päron & valnötter

Kategori: Pasta, Vegetariskt

Detta recept har jag faktist,tror det eller ej,fått av ett par kunder som gav mig detta recept,som jag i min tur satt min egna prägel på.


Ingredienser till 4 port:

1 pkt pasta 500 g
Olja 
3 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
2 msk riven parmesanost
Salt
Svartpeppar

En bit brie ost
1-2 päron
Valnötter

Sätt på pastavattnet och koka pasta enligt anvisningar.
Finhacka vitlök och bryn på svag värme några minuter. Tillsätt sedan grädde och rör om,låt koka upp.
Rosta valnötterna i en torr panna så de får färg och smak,medelvärme.
Skiva päron i tunna skivor och stek på medelvärme några minuter på varje sida. Lägg sedan päronen åt sidan. 
Skiva brieosten i samma storlek som päronen och stek i olja ca 20 SEK på varje sida. Lägg sedan på ett skärbräde.

När pastan är klar häller du av vattnen och tillsätter gräddsåsen tillsammans med pastan. Häll nu även i parmesanosten tillsammans med gräddsåsen.

Lägg upp pastan i en djup tallrik och toppa med stekt brie,päron & valnötter.

Servera tillsammans med en italiensk chardonnay med lite fatlagring och smaker såsom päron och citrus.

Enjoy!!



Cookies

Kategori: Bak

Bjuder på två recept som jag hittat på Jennys Matblogg.
Samma grundrecept och valfri choklad inuti.


Ingredienser:

Jag fick 26 st

220 g smör
2 dl strösocker
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
1 och en halv tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 g med valfri choklad
(Jag gjorde två olika med 100 g choklad i varje).

Sätt på ugnen på 200 C.
Rör ihop socker och smör mjukt och häll sedan i sirpen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandningen.
Arbeta ihop till en smidig deg. Finhacka chokladen och blanda sedan i degen. Jag delade som sagt upp degen på hälften och tog 100 g Marabou Daim i ena och Marabou lakrits i den andra. 


Rulla sedan ut till länger.  Platta till längderna något med hjälp av fingrarna. 


Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg. Skär dem i snitt medan de är ljumna när du tagit ut dem.


Daimsnittar:


Lakritssnittar:



Farligt goda!