izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

Kladdkaka med kaffetopping

Kategori: Bak

Kladdkaka. Bara man hör ordet så vattnas det ju i mun. Kladdigt,chokladigt,sött och alldeles underbart.
Här är ett recept från en gammal Buffetidning där de tagit fram recept på den optimala kladdkakan.
Och så toppar vi det med en majestätisk kaffetopping!

Ingredienser:


200 g smör
4 dl socker
2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 och ett halvt krm salt
4 ägg
2 och en halv dl vetemjöl

Topping:


50 g smör
1 msk kakao
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
3 msk starkt kaffe
Nonstops

Börja med kakan.

Sätt på ugnen på 175 C. Smält smör och låt svalna. Rör hastigt ner socker,kakao,vaniljsocker,salt och ägg. Ta ett ägg i taget. Tillsätt sedan mjölet och rör hastigt till en smet.
(Ingenting ska alltså vispas,utan blanda med en sked eller slickepott).


Häll smeten i en smord form (22 cm diameter) och grädda i mitten av ugnen 15-18 minuter.

Låt kakan svalna.

När kakan svalnat är det dags att göra toppingen.
Blanda 50 g smör (låt det svalna lite) med kakao,vaniljsocker,florsocker och kallt kaffe. 

Bred över kakan och toppa med nonstop. Nu när det är vår ute så körde jag på rosa och gula nonstop!


Enjoy!! 

Svampsoppa

Kategori: Soppa, Vegetariskt

Hej på er.

Nu är jag tillbaks igen efter ett litet uppehåll (Busy girl).

Vi var uppe hos pappa och Margi i helgen och blev då bjudna på denna otroligt goda soppa.
Här kommer receptet!


Ingredienser till 4 port:

2 pkt Kelda Skogssvampsoppa
Olja/smör och steka i
1-2 kartonger champinjoner 
3 rödlök
Ett halvt paket Créme Bonjour Bleu
1 kruka färsk timjan
Salt
Svartpeppar

Börja med att skära rödlöken i grova bitar och stek på medelvärme i en stekpanna. Tillsätt sedan skivad svamp och stek till det får fin färg.


Värm soppan i en stor kastrull på medelvärme,rör om då och då.
Blanda i mjukosten i soppan och tillsätt sedan svampen och löken.
Smaka av med salt och peppar.
Klipp i så mycket timjan ni vill ha i och garnera sen med resten.


Enjoy

Rödspettarullader med vitvinsås & jordärtskockspuré!

Kategori: Fisk

Hej på er! 
Här kommer jag med ett nytt,gott recept! Tunn rödspättafilé,smakfull vitvinsås och en puré gjord på jordärtsskocka med mycket smör i ;)


4 port
Ingredienser:

8 st rödspettafiléer
Olivolja
1 citron
Citronpeppar
Salt

2 msk smör
1 gul lök
2 dl torrt vitt vin
2 tsk hummerfond 
1 lagerblad
2 dl grädde
Salt
Peppar


600 g jordärtsskockor
3 msk smör
2 dl grädde
Salt
Peppar

Frysta ärtor
Citron
Kräftstjärtar 

Sätt på ugnen på 200 C.
Lägg fisken på en skärbräda och krydda med citronpeppar och salt. Rulla ihop fisken och lägg i en smord form. Pressa över lite citronsaft och rivet skal från en citron. Låt stå framme och sätt in i ugnen 15 min innan servering.


Koka jordärtskockan till den blir mjuk.
Under tiden fräser du gul lök till den blir mjuk i en kastrull och tillsätter hummerfond och vitt vin samt ett lagerblad. Låt puttra ca 10 min.
Sila sedan av såsen och häll tillbaka vätskan i kastrullen och tillsätt då grädde,kryddor och några droppar citronsaft.
Glöm inte fisken i ugnen,ca 15 min.
Sjud ärtorna några minuter och häll av vattnet.
När jordärtskockan är mjuk häller du av vattnet och mosar den sedan med en potatisstötare. Tillsätt varm grädde och smör och vispa ihop med elvisp.
Smaka av med salt och peppar.

Servera rödspettan med vitvinsåsen,jordärtskockspurén och ärtorna. Toppa med kräftstjärtar och citron!!


Enjoy!!