izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

Rödspettarullader med vitvinsås & jordärtskockspuré!

Kategori: Fisk

Hej på er! 
Här kommer jag med ett nytt,gott recept! Tunn rödspättafilé,smakfull vitvinsås och en puré gjord på jordärtsskocka med mycket smör i ;)


4 port
Ingredienser:

8 st rödspettafiléer
Olivolja
1 citron
Citronpeppar
Salt

2 msk smör
1 gul lök
2 dl torrt vitt vin
2 tsk hummerfond 
1 lagerblad
2 dl grädde
Salt
Peppar


600 g jordärtsskockor
3 msk smör
2 dl grädde
Salt
Peppar

Frysta ärtor
Citron
Kräftstjärtar 

Sätt på ugnen på 200 C.
Lägg fisken på en skärbräda och krydda med citronpeppar och salt. Rulla ihop fisken och lägg i en smord form. Pressa över lite citronsaft och rivet skal från en citron. Låt stå framme och sätt in i ugnen 15 min innan servering.


Koka jordärtskockan till den blir mjuk.
Under tiden fräser du gul lök till den blir mjuk i en kastrull och tillsätter hummerfond och vitt vin samt ett lagerblad. Låt puttra ca 10 min.
Sila sedan av såsen och häll tillbaka vätskan i kastrullen och tillsätt då grädde,kryddor och några droppar citronsaft.
Glöm inte fisken i ugnen,ca 15 min.
Sjud ärtorna några minuter och häll av vattnet.
När jordärtskockan är mjuk häller du av vattnet och mosar den sedan med en potatisstötare. Tillsätt varm grädde och smör och vispa ihop med elvisp.
Smaka av med salt och peppar.

Servera rödspettan med vitvinsåsen,jordärtskockspurén och ärtorna. Toppa med kräftstjärtar och citron!!


Enjoy!! 




Kommentera inlägget här: