izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

Mojosås

Kategori: Såser

Jag testade att göra en mojosås,paprika & tomatsås, som jag skulle ha till min kyckling (tapas).


Ingredienser:

1 röd paprika
3 tomater
En halv röd chili
1 vitlöksklyfta
Några droppar citronsaft
Några tsk olivolja
Salt
Peppar

Hacka grönsakerna fint el grovt och mixa en mixer. Droppa i citronsaft och olivolja och smaka sedan av med salt och peppar. Låt stå svalt och gärna över natten då smakerna gottat till sig! 


Mojosåsen är längst ned på bilden i en vit,liten skål och även tillsammans med kycklingen längst ned till vänster på bilden. Såsen passar kanon till grillat!! 




Kladdkolakaka

Kategori: Bak, Dessert

Hej på er. Här kommer jag med en ruskigt god kaka som ni bara måste prova. 


Ingredienser:

100 g smör
2 ägg
3 dl socker (jag tog en halv dl råsocker och resterande strösocker)
1 och en halv dl vetemjöl
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker 
1 krm salt

Glasyr:

2 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
100 g choklad (Lindt salted Caramel)
100 g smör 

Börja med kakan. Sätt på ugnen på 175 C. Smält smöret. Blanda ägg,socker,mjöl,kakao,vaniljsocker och salt. Rör ner smöret. Smöra en form-24 cm med lös kant och grädda i ca 15 min. 



Låt sedan kakan svalna.
(Tar ni en större form så dubbla receptet).

Glasyren:
Blanda vispgrädde,socker,sirap och choklad i en stor kastrull (kokar gärna över i en liten).


 Koka tjock i ca 15 min. Rör om då och då. 



Ta av kastrullen när kolan fått en fin konsistens och rör då ner smöret. Rör till en jämn fudge. 


Bred glasyren över den avsvalnade kakan. 
Låt stå i kyl minst 3 timmar,gärna över natten. 



Servera med nyvispad grädde! 



Mango & chilisås

Kategori: Såser, Vegetariskt

God,enkel och med lite lagom hetta.
Try it!

Ingredienser till 4 port:


2 dl mango chutney
1 dl paprika & chili cream fraiche
En tredjedel röd chili
Rivet skal från en lime
Salt
Peppar

Blanda ihop mango chutneyn med cream fraîchen. Finriv skalet från limen och finhacka den röda chilin och blanda i såsen. Smaka av med salt och peppar och låt stå svalt innan servering.