izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

Blåbärskaka med citronfrosting

Kategori: Bak

Nu är det verkligen blåbärstider och här hemma har vi massor av blåbär från Ostnäs (Norrland) i frysen som vi kan göra en massa gott med.
Här kommer ett recept på en riktigt saftig och nästan lite kladdig blåbärskaka med syrlig topping ovanpå. Mums!

Ingredienser:

175 g rumsvarmt smör
1 3/4 dl strösocker
3 ägg
3 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl gräddfil
2 dl blåbär
1 citron,finrivet skal

200 g philadelphiaost
80 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 1/2 msk citronsaft

1 dl färska blåbär
1 citron,finrivet skal

Sätt ugnen på 175 C.
Vispa smör och socker. (Smöret ska inte smältas utan ska vara rumsvarmt).
Tillsätt äggen och vispa ihop.
Blanda de torra ingredienserna och sikta i smeten.
Tillsätt gräddfil & finrivet citronskal.
Smöra och bröa en springform med löstagbara kanter och fyll sedan i med smeten. Lägg sedan i blåbär och blanda lite försiktigt i smeten.

Baka kakan i mitten av ugnen 35-40 ninuter. Kakan ska fortfarande vara lite fuktig när du tar ut den. Låt svalna.

Blanda sedan alla ingredienser till frostingen så den blir riktgt krämig,vit och fin.
Häll frostingen över kakan och bred över den med en slickepott,börja inifrån och ut.
Garnera kakan med färska blåbär och finrivet citronskal.

Enjoy!!

Rombomb

Kategori: Buffé, Förrätt

Här kommer jag med ett recept som är enkelt att slänga ihop och såklart-jättegott!!

Ingredienser:

200 g philadelphiaost
2 dl créme fraiche 34%
1 rödlök
2 burkar stenbitsrom

Tacochips alt salta kex

Finhacka rödlöken och blanda ihop den tillsammans med Philadelphiaosten & créme fraichen.
Täck en rund plastskål med plastfolie och fyll sedan i med röran. Täck sedan över med plastfolie. Ställ in i kylen och låt stelna till i några timmar,gärna över natten.

Vid servering ställer du plastskålen upp och ner på ett fat och täcker bomben med stenbitsrom.

Servera med tacochips eller salta kex!

Mojitocheesecake

Kategori: Dessert

Måste säga att jag blev väldigt nöjd med den här cheesecaken.
Jag såg en video på Facebook där de gjorde just denna.
Jag snappade upp ingredienserna och gjorde min egna version.
Wow-så gott!
För alla er som älskar drinken så tror jag inte ni blir besvikna när ni provar denna.

Ingredienser :

Ett halv pkt digestive
70 g smör

1,5 dl vispgrädde
300 g Philadephiaost
1 burk kondenserad mjölk
Rivet skal från 3 st lime
1 tsk vaniljsocker
2 msk råsocker
1 kruka mynta

Garnering:
Lime
Hallon
Mynta
Råsocker

Börja med botten.
Krossa digestivekex i en plastpåse till små smulor. Smält smöret och blanda tillsammans med kexsmulorna. Tryck ut i en form med löstagbara kanter och ställ in i frysen.

Vispa grädden i en skål.
Blanda ihop Philadelphiaosten och den kondenserade mjölken.
Blanda försiktigt i den vispade grädden.
Riv skal från lime och klipp/hacka myntan (spara lite till garnering).
Lägg i limeskal & myntan i skålen tillsammans med vaniljsocker och råsocker.

Ta ut formen ur frysen och fyll formen med fyllningen.

Täck fyllningen ordentligt med plastfolie och sedan i en plastpåse.
Låt stå i frysen minst 4 timmar,gärna över natten.

Vid servering,dekorera med limeskivor,hallon,mynta och råsocker.

Enjoy!!