izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

Asian fusion

Kategori: Kyckling

Chili,ingefära,koriander,lime,kokosgrädde,jordnötter. Smaker som är såå goda,fräscha och som gifter sig alldeles utmärkt tillsammans! 
Detta,tillsammans med en nudelsallad. 

Den här bara måste ni prova!
Lite hett,sött,salt,syrligt & krispigt på samma gång.


Ingredienser:

Olja 
4 st kycklingfiléer (gärna minutfilé)
1 liten bit ingefära
1 msk flytande honung
2 msk thai sweetchilisås
Pressad saft från en halv lime
Salt 
Svartpeppar


1 röd chili
1 dl grovhackade jordnötter
2 st pak soi
1 kruka koriander

1 pkt risnudlar
2 morötter
1 pkt sockerärtor
Olja
1 tsk sambal oelek
Salt
Svartpeppar

1 burk kokosgrädde 
Rivet skal från 1 lime plus saft från halva
Salt
Svartpeppar

Börja med nudelsalladen. Koka nudlarna och spola sedan kallt. Finhacka sockerärtor och morötter och blanda ihop med nudlarna i en skål tillsammans med olja,sambal oelek och kryddor. Låt stå svalt.


Strimla kycklingen i lagom skivor och stek på medelvärme i stekpanna till den är genomstekt. Blanda ihop finhackad ingefära,sweetchilisås och honung och häll över kycklingen.


Krydda med salt och peppar och ställ sedan åt sidan. Pressa över limesaft.

Värm kokosgrädde på medelvärme och riv limeskal i såsen samt pressad limesaft. Rör om då och då.

Avslutningsvis steks pak soi i panna med olja till den får lite färg.

Lägg pak soi på ett uppläggningsfat. Sedan bygger du på med kyckling,jordnötter,koriander och strimlad röd chili.



Servera kycklingen tillsammans med nudelsalladen och kokosgrädden.
Muuuuuuums fillebabba!!




 

Thaisoppa med kyckling & nudlar

Kategori: Soppa

Stark men samtidigt fräsch. Krispig & krämig. Allt i ett. En soppa helt i min smak. Prova vettja! 


Ingredienser till ca 4 port:

4 st minutfilé (kyckling)
Olja att steka i
1 tsk sambal oelek
3 tsk fisksås
2 tsk sweetchilisås 
1 gul lök
2 msk grön currypasta
2 st burkar kokosmjölk
2-4 dl vatten (beroende på hur mycket vätska du önskar) 
1 förpackning risnudlar
1 st röd paprika
3-4 st morötter
1 röd chili
3 st salladslök
1 lime
Salt
Svartpeppar
1 tsk malen ingefära
1 kruka koriander

Börja med att skiva kycklingen i små bitar (lagom munsbitar). Grovhacka den gula löken,strimla paprikan & de skalade morötterna. Förbered även med strimlad salladslök och chili. Skär lime i klyftor. 

Snabbmarinera kycklingen med sambal oelek,fisksås och sweetchilisås.




Bryn kycklingen i olja i en kastrull till den är helt färdigstekt, klicka sedan i den gröna currypastan. Tillsätt sedan den gula löken och bryn på ytterligare några minuter. Sedan häller du i kokosmjölken och spär på med valfri mängd vatten. Låt koka upp och krydda med salt,peppar och ingefära. När soppan börjar koka lägger du i nudlarna och låter de koka i ca 3 minuter. Sänk värmen till medelvärme. I slutet av kokningen lägger du i paprikan och morötterna,allt för att få till krispigheten i grönsakerna. Smaka av om ni önskar mer krydda.
Häll upp soppan i djupa tallrikar och toppa med strimlad chili,salladslök,finklippt koriandern och en limeklyfta!

Så fräscht,hett och krisigt på samma gång! Mums.


Dryckestips till detta:

En halvtorr,tysk riesling med hög syra och behaglig sötma som balanserar upp hettan i maten.
En kall,god ljus öl släcker törsten fantastiskt bra.