izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

Svampfyllda cannelloni tillsammans med semitorkadetomater & friterad grönkål

Kategori: Pasta, Vegetariskt

Hej på er godingar.

Här kommer jag med ett recept som jag efterskapat efter min vistelse på Skarpö i Stockholms skärgård. 
Sjukt goda smaker med härlig balans mellan sötma,sälta,syra och krispig topping.  Ni bara måste prova! 


Ingredienser till 4 port:

1 pkt cannelloni (hela paketet gick inte åt)

Smör/olja att steka i
20 medelstora Skogschampinjoner
1 gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 dl grädde
Salt
Svartpeppar
Timjan

Smör
2 msk vetemjöl 
5 dl grädde,mjölk eller hälften av varje
Salt
Svartpeppar
1/2 dl riven ost 

1 pkt körsbärstomater
Olivolja
Flytande honung
Pressad citronsaft från 1/3 citron
1 vitlöksklyfta
Salt

Ca 3-4 stjälkar grönkål
Matolja

Börja med tomaterna.
Sätt ugnen på 150 C. Skär tomaterna i halvor och lägg på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Ringa över olja och honung. Skär vitlöken i tre skivor och lägg på plåten. Avsluta med salt och låt tomaterna tillagas länge på svag värme,1,5-2 timmar.


Skär svampen i mindre bitar och stek i panna utan smör så all vätska försvinner. Bryn lök och vitlök i kastrull till de blir mjuka. Tillsätt sedan svampen och grädde samt kryddorna. Låt småputtra några minuter.


Gör en sås på grädden/mjölken tillsammans med smör och vetemjöl(redning).Låt koka upp och krydda med salt och peppar. 
Avsluta med den rivna osten och dra sedan av kastrullen från plattan.

Smörj en ugnsform med olja och täck botten med lite av gräddsåsen.
Sen börjar pilljobbet,att fylla varje cannelloni med svampfyllningen.
Lägg varje fylld cannelloni i formen och toppa sedan pastan med gräddsåsen. Se till att all pasta täcks av sås.
Grädda i mitten av ugnen i 30 min på 190 C.


Medan cannellonin gräddas i ugnen friterar du grönkålen. Tänk att denna produkt som enbart funnits till som garnityr till julskinkan i så många år nu faktiskt har blivit en sån delikatess och används till så mycket mer,än just bara garnityr. 

Plocka ut små bitar av grönkålen från stjälken. 

Fyll en kastrull med 2-3 cm olja och fritera grönkålen i ca 1 min. Det fräter rejält så var varsamma när ni slänger ner grönkålen så ni inte bränner er.
Använd er av en hålslev när ni tar upp grönkålen och låt rinna av på hushållspapper.



Ut med tomater och cannellonin från ugnen.




Lägg cannellonin i botten på en tallrik. Fyll på med grönkålen,riven parmesanost,tomaterna och ringla över lite olivolja. 

Så så gott!!


Dryckestips:
Till detta drack vi ett halvtorrt rosévin från USA med en härlig sötma kombinerat med god frukt och geléhallon. En perfekt balans med viss sötma i vinet som speglar sötman från tomaterna och som ger en perfekt balans mot sältan och syran i maten.

Enjoy!! 


Krämig limesill med chili & ingefära

Kategori: Fisk

Hej på er.

Påsken är här och i år har jag satsat på en sill med smaker som jag verkligen gillar. 


Ingredienser:

1 pkt 5 minuters sill
3 dl gräddfil
2 st lime
1 sharlottenlök 
1 vitlöksklyfta
3 cm ingefära
1/4 röd chili
1 kruka färsk koriander
1 krm socker
Salt
Svartpeppar

Öppna paketet med sill och låt rinna av i en sil. Under tiden häller du gräddfil i en bunke och blandar med rivet skal från två lime samt sagt från en halv lime.
Skala och riv ingefäran,riv vitlöken,finhacka löken samt den röda chilin. Rör om väl och smaka av med salt,peppar,en gnutta socker och halva krukan koriander som du klipper ner fint. Blanda om tillsammans med sillen.


Häll upp i en skål och låt stå svalt i 1-2 dygn. Toppa med resten av koriandern o några skivor röd chili! 

Enjoy!! 



Jordärtskockssoppa

Kategori: Soppa, Vegetariskt

Härligt krämig och såå god!
Denna typ av soppa är god att äta som den är men går oxå att lyxa till med parmachips eller parmesanchips som ett gott,salt tillbehör.
Servera som en god förrätt eller som en huvudrätt. Båda funkar lika bra.


Ingredienser till 4 port:

Smör/olja att steka i
600 g jordärtsskocka
4 st potatis
1 gul lök
2 st grönsaksbuljongtärning
1 dl torrt vitt vin (vitvinsvinäger utspätt med vatten fungerar lika bra)
8 dl vatten
2 dl grädde (lätt,mellan el visp-you choose)
Salt
Svartpeppar
Gräslök 

Skala potatis & jordärtskocka och skär sedan i grova bitar.
Finhacka löken och fräs i en kastrull på medelvärme innan du tillsätter potatis och jordärtskocka. Tillsätt sedan vinet och låt fräsa med i några minuter. 
Sedan tillsätts grönskasbuljong och vatten. Låt koka upp och sänk sedan till medelvärme. Låt koka i ca 20 min eller till det har mjuknat. 
Ta sedan kastrullen åt sidan och mixa i en stavmixer eller i en blender. Tillsätt sedan grädde och smaka av med salt och peppar.

Toppa med nyklippt gräslök.





Smaklig spis!