izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

Vit chokladtryffel med lakrits

Kategori: Bak

Nu är det den mysigaste tiden att baka och göra eget julgodis.
Veckorna innan jul.
Är man duktig så finns det iallafall några bitar kvar till julafton ;)

Här kommer ett recept på en tryffel gjord på vit choklad som är rullad i krossade lakritsflakes.
Det är lite kladdigt jobb,men så värt det!

Ingredienser:

200 g vit choklad
4 msk vispgrädde
1,5 msk smör

Garnering:
Lakritsflakes

Börja med att smälta smör och vispgrädde i kastrull på svag värme. Låt koka upp ca 1 min.
Rör hela tiden.
Ta ifrån kastrullen från plattan och rör ner chokladen.
Blanda till allt smält.
Häll sedan smeten på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
Låt stå svalt i 2 timmar.

Efter två timmar är det dags att rulla till små bollar.
Lättast är att ta en tesked och gröpa ur lagom mängd och sedan rulla till små bollar.
Lägg på fat och låt stå ytterligare svalt i 30 minuter.

Krossa sedan ca hälften av innehållet från lakritsburken i en mortel så det blir små lakritssmulor.
Har ni ingen mortel så lägg lakritsflakes i en plastpåse och krossa med bakkavel eller liknande.

Sen är det dags. Rulla de små vita bollarna i krossat lakrits och lägg sedan på tallrik eller direkt i en burk.

Det är gott. Jag lovar!

Härligt krämig blåbärsglass

Kategori: Dessert

Hej på er.
Här kommer jag med ett recept på en supergod glass som bara innehåller tre ingredienser.

Ingredienser:

250 g blåbär,frysta & tinade
1 burk kondenserad mjölk
5 dl vispgrädde

Blanda de upptinade blåbären med den kondenserade mjölken.
Vispa grädden fluffig.
Blanda sedan i grädden tillsammans med blåbären & den kondenserade mjölken.
Häll sedan i glassmeten i en avlång bakform iklädd plastfolie.

Täck med folie och en plastpåse.
Låt stå i frysen i minst 6 timmar.

Servera sedan glassen i snygga glas eller i skålar.

Mums!

Kesofrölimpa utan mjöl

Kategori: Bak

Ett bröd som inte bara är glutenfritt,det är både hälsosamt och supergott oxå!!
Har hittat receptet från tidningen Hembakat!

Ingredienser:

5 ägg
100 g hasselnötter
100 g sötmandel
1 ¾ dl linfrön
2 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 ½ dl sesamfrön
2 msk chiafrön
¾ tsk salt
2 tsk bakpulver
250 g Keso

Sätt ugnen på 180 C.
Vispa äggen fluffiga med en elvisp.
Blanda alla nötter,mandlar,frön,salt & bakpulver i en skål.
Rör ihop fröblandningen med äggsmeten och keson.

Häll smeten i en bakplåtsklädd avlång form,ca 1 1/2 liter.

Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 minuter.
Låt den sedan svalna i formen.

Ruskigt god!