izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

Portabelloburgare med parmesankräm

Kategori: Vegetariskt

För alla er som gillar burgare och vill prova något nytt? Helt vegetarisk med goda smaker. Parmesankrämen är to die for! 


Ingredienser till 4 port:

4 st portabello svamp
8 st skivor surdegsbröd
1 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
3 msk färska örter (torkade örter går oxå bra)
1 1/2 dl lätt créme fraixhe
1/2 dl finriven parmesanost
Salladsblad
Tomater
Rödlök

Sätt på ugnen på 250 C. Skär av stompen på svampen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pressa i vitlöksklyftor i en skål och blanda med olja. Pensla på svamparna och krydda med örter,salt och peppar. Sätt in i ugnen i tio minuter.
Blanda ihop créme fraiche med parmesan och smaka av med salt och peppar. Låt stå svalt under tiden.
Rosta brödet i brödrost eller i stekpanna och lägg sedan ihop din burgare med sallad,tomat,rödlök & parmesankräm! 

Grymt gott!


Ärtpuré

Kategori: Såser, Vegetariskt

Finns det något som är så gott som ärtpuré nu till våren och sommaren? 

En sån härlig färg och fantastisk smak. Passar som tillbehör,sås eller att bre på mackan.

Ingredienser:

400 g frysta,upptinade ärtor
100 g smält smör
10 st myntablad
Salt

Värm ärtorna i smöret. Blanda i mynta och mixa snabbt med stavmixer. Smaka av med salt.

Enjoy!


Marängtårta med passioncurd

Kategori: Dessert

Här kommer ett riktigt somrigt recept med syrliga och fräscha smaker.

Taget från Buffétidningen.

Ingredienser:

3 marängbottnar
5 dl vispgrädde
2 msk rivet citronskal
1 dl färskpressad citronsaft
1 dl strösocker
1 dl urgröpt passionsfruktskött
2 ägg
1 äggula
50 g rumsvarmt smör
1-2 dl tärnad mango
Färsk mynta

Börja med passioncurden.
Sjud ihop 2 msk rivet citronskal,citronsaft,socker,passionsfrukt samt ägg och äggula. Rör hela hela tiden tills det tjocknar. Ta sedan kastrullen från sidan och klicka i smör. Häll sedan i en skål och låt stå svalt några timmar.
Vid servering varvar du marängbottnar med passioncurd och vispad grädde och toppar högst upp med mango och mynta.

Riktgt,riktigt gott. Svårt att bara ta en bit 😉