izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

Svamprisotto med lövbiff fylld med pepparrotscreme.

Kategori: Kött

Detta recept hittade jag på själv,förutom grundreceptet från risotton(som står på rispaketet)
Risotton ska koka en stund med varm buljong,det är viktigt.
Fräste gul lök och vitlök i en kastrull,sen i med riset. 2 dl vin ska i efter det,låt ånga bort. Sedan ska den varma grönsaksbuljongen tillsättas,några dl i taget,börja med 5,6 dl och sedan tillsätts mer vatten allt eftersom. I slutet av kokningen,när riset är lagom mjukt med tuggmotstånd hälls riven parmesanost i,samt svartpeppar,salt och olivolja. Hade även stekt kantareller i smör som jag la i risotton i slutet.
Till detta gjorde jag lövbiff med fyllning. Philadelphiaost blandat med pepparrot på tub,salt och svartpeppar. Bre på oströran på varje lövbiff och rulla ihop. Sätt en tandpetare emellan så det sitter fast. Stek på hög värme och vänd emellanåt så lövbiffen blir välstekt. I slutet hällde jag i 1 msk kalvfond tillsammans med 3 msk vatten som fick puttra i stekpannan med köttet.
Servera gärna med en sallad till!!
Blev mycket nöjd med detta oxå:)))