izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

1 dygnsmarinerad lax!

Kategori: Fisk

En liknande variant som jag tidigare gjorde med fläskfilé har jag nu provat med lax!
 
 
Beräkna en laxfilé (portionsbit) per person.
 
Stek i panna med lite olja,ca 2 min på varje sida.
Sätt sedan in laxen i en smord form i ugnen ca 15 min på 175 C.
 
Under tiden gör du marinaden.
 
 
Till 4 laxfileér gick det åt:
 
1 dl olja
½ dl flytande honung
1 msk honung
Saft och rivet skal från 1 citron
Salt
Citronpeppar
 
Smaka av efter tycke och smak. Allting vispas ihop i en bunke.
 
 
 
Obs,sojan är med på bilden,men inte i marinaden :))
 
När laxen tas ut från ugnen lägger du den i en plastpåse medans laxen fortfarande är varm och häller marinaden över. Lägg gärna laxpåsen på något fat så det inte finns någon risk att det läcker :))
Laxen ska ligga och dra över natten. Vänd på påsen då och då så all lax får marineras.
 
 
Dagen efter,när det är dags att servera gjorde jag en potatisgratäng och en god blandsallad till.
Skär varje filé i 5-6 bitar,lägg upp på ett fat,häll marinaden över och garnera med tex citron och eller dill.
 
 
Bon apitit!!