izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

Lyxig Mac and cheese

Kategori: Buffé, Pasta, Vegetariskt

En annorlunda variant på den amerikanska klassikern,i gratängform.
God att äta som den är,på buffé eller med något gott tillbehör till.
U choose!


Ingredienser:

Olja (att steka i)
10 cm purjolök (eller allt det mörkgröna)
1,5 dl vitt vin 
8 dl Kelda ostsås
500 g pasta
150 g riven cheddarost
150 g pinjenötter 
2 st vitlöksklyftor
2 dl pankoströbröd
Salt & peppar
1 msk smör
Persilja

Börja med att strimla löken fint och bryn i en panna några minuter. 
Tillsätt sedan vinet och låt puttra med till vätskan försvunnit till hälften.
Tillsätt då ostsåsen och låt småputtra. Smaka av med salt och peppar. 


Koka pastan enligt anvisningarna.
När pastan sedan är klar häller du av vattnet och blandar sedan ihop pastan tillsammans med ostsåsen i en stor kastrull. Lägg sedan allt i en smord form och toppa med den rivna osten.


Rosta pinjenötter tillsammans med panko i en torr panna till det får fin färg. Pressa i vitlöken och låt bryna med på låg värme några minuter.  Tillsätt sedan en klick smör så det får en fin,gyllene färg.


 Strö crunchet över gratängen och grädda i ugnen i ca 15-20 min på 225 C till det får fin färg.


Vid servering klipper du över färsk persilja över gratängen. 



Enjoy! 

Kommentera inlägget här: