Svamprisotto med stekt sparris,parmesanflarn och vit tryffelolja!
Kategori: Vegetariskt
Favoriten-helt klart.
När det vankades 8 års jubileum för mig och Micke var det trerätters som gällde och här kommer då receptet på varmrätten.

4 port
3 dl avorioris
8 dl varm buljong
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl parmesanost
Olivolja
12 champinjoner
Ostronskivling
En bunt grön sparris
2-4 msk vit tryffelolja
Parmesanost
Persilja
Salt och peppar
Vill man lyxa till det kan man ha vitt vin med i början när ni fräser riset.
Börja med och fräsa riset och en finhackad gul lök i en kastrull.
Tillsätt sedan het buljong. Varmt vatten med ca 2-3 msk grönsaksbuljong.
Tillsätt lite i taget och rör om.
Låt småkoka i ca 20 min. Tillsätt nytt vatten i omgångar.
Under tiden fräser du svampen i olja och tillsätter finhackad vitlök i slutet.
Lägg riven parmesanost på ett bakplåtspapper i en rund cirkel och låt smälta inne i ugnen,ca 5-7 min. Ta ut och låt stelna.
När risotton har fått en krämig konsistens med tydlig kärna i mitten av riset,då tillsätter du den rivna parmesanosten och den vita tryffeloljan. Smaka av med salt och peppar.
I med svampen i risotton och blanda väl.

Fräs sparrisen i olja i några minuter och salta.
Lägg risotton i en tallrik. Lägg sedan på den stekta sparrisen och dekorera med parmesanflarnet och persilja.
Lite droppar av tryffeloljan om så önskas.
Enjoy friends!!
