Vit choklad cheesecake med kolasås och marinerade bär!
Kategori: Bak
Så gott!!

Krossa 200 g digestivekex med 100 g smält smör och tryck ut i en löstagbar form.
In i ugnen 10 min,175 C.

Vispa ihop 400 g philadelphiaost,250 g kesella och 1 dl strösocker. Smält 100 g vit choklad på svag värme eller i vattenbad. Blanda sedan i den smälta chokladen i smeten tillsammans med 3 ägg.

När formen tas ut lägger du i fyllningen i formen och in i ugnen 30 min på 150 C.

Låt svalna när du tagit ut den.
Vispa sedan 4 dl cream fraiche med 1 vaniljstång och bred på den avsvalnade kakan.
Toppa med hemmagjord kolasås som är gjord på 2½ matlagningsgrädde,2½ msk sirap och 2½ msk socker.
Låt allt koka i ca 20 min tills den blir tjock.
Servera med marinerade bär,jag tog hallon.
Koka upp 1 dl farinsocker,½ dl vatten och 1 msk balsamvinäger. När det sedan kokat upp tar du ifrån kastrullen ifrån plattan.Häll sedan i ca 250 g frusna bär och låt ligga i kastrullen i 10 min,rör om då och då.
Låt sedan stå svalt i minst 2 timmar innan servering!!

Och svaret på din fråga:JA,det är gott!!!!