Belles asiatiska
Kategori: Kyckling

Ingredienser till detta var:
1 pkt tunnskivad kycklingfilé
1 burk kokosmjölk (lätt om du vill minska på fettet)
Saft och rivet skal av 1 lime
1 burk sataysås
1 gul paprika
1 röd chili
3 vitlöksklyftor
1 burk bambuskott
1 pkt risnudlar
1 knippe salladslök
1 kruka koriander
Olja
Salt
Cayennepeppar
Börja med att steka kycklingen i olja och krydda med salt och cayennepeppar. Lägg sedan kycklingen på ett fat.
Sätt på vattnet till nudlarna.
Fräs paprika som skurits i bitar tillsammans med finhackad chili och vitlök.

Fräs några minuter.
Blanda kokosmjölk med sataysåsen,rivet limeskal och limejuice samt cayennepeppar. Vispa ihop.

Häll såsen över grönsakerna och låt puttra. Häll i bambuskotten och smaka av. Lägg i kycklingen i grytan.
Klipp ner koriandern över grytan.

Koka nudlarna. Skär löken,ca 4 st, i strimlor och blanda i löken i nudlarna när de kokat klart.

Servera kycklinggrytan med de nykokta nudlarna.

Dryckestips till detta;
En halvtorr Riesling eller varför inte en kall,ljus lager?!
Just denna kväll unnande vi oss även en efterrätt som bestod av en citronsorbet toppat med passionsfrukt,lime och koriander. Fortfarande på Asientemat och suveränt fräscht avslut efter den heta maten.

Enjoy!