Twixkaka
Kategori: Bak
Denna kaka hittade jag på Jennys matblogg och..
Den är jättegod!!!

Ingredienser till en kaka 20x30 cm form:
Botten:
4 dl vetemjöl
En halv dl strösocker
125 g smör
Kola:
175 g smör
2 dl strösocker
3 dl vispgrädde
En halv dl ljus sirap
Toppen:
200 g mjölkchoklad
Sätt ugnen på 175 C.
Blanda ihop samtliga ingredienser till botten. Smöret ska inte smältas.
Tryck sedan ut degen i en ugnsform (bakplåtspapper) på ca 20x30 cm och grädda i 20 min.

Rör ner sedan alla ingredienser till kolan i en stor kastrull. (Kokar lätt över i en liten). Koka 40-50 min eller tills kolan är redo för kultestet,lagom segt.
Bred ut kolan över degen. Låt stå svalt.

Smält sedan chokladen över ett vattenbad alt på svag värme och bred sedan över kolafyllningen.

Låt stå svalt och skär sedan i bitar när kakan stelnat.
