Pasta Alla Norma
Kategori: Pasta

Ingredienser till 4 port
400 g fettuccine
2 burkar krossade tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljong
2 msk chilisås
1 dl vatten
1 tsk strösocker
Salt
Peppar
Basilika
Oregano
Timjan
1 aubergine
Olivolja
Salt
Parmesanost (grovriven)
Ricottaost (250 g)
Färsk basilika
Börja med tomatsåsen.
Finhacka gul lök och vitlök och bryn i olja i en kastrull. Stek på svag värme till löken blir mjuk. Tillsätt sedan de krossade tomaterna,buljongen,chilisåsen och kryddorna,inte den färska basilikan.
Låt koka upp och sänk sedan till svag värme och låt såsen småputtra,minst 30 min,gärna 1 timma el mer.
Skiva auberginen i tunna skivor,salta dom och lägg på ett skärbräda som lutar (vätska som evt rinner ned).
Låt de ligga i ca 30 min.

Sätt på pastavattnet och koka pastan enligt anvisningar på paketet.
Stek auberginen i olja och låt sedan rinna av på hushållspapper.
Blanda ihop pastan och tomatsåsen och lägg i botten på tallriken. Lägg sedan på de skivade auberginskivorna och toppa med ricottaost,basilika,olivolja och parmesanost.

Enjoy!!