Pistagebullar med citronglasyr
Kategori: Bak
Ingredienser till 36 bullar:

150 g smör
1 msk kardemummakärnor (malen)
5 dl mjölk
En halv tsk salt
1 dl strösocker
1 ägg
50 g jäst för söta degar
14-15 dl vetemjöl
Ägg till pendling
Fyllning och glasyr:

300-400 g mandelmassa
Grön karamellfärg


Enjoy!!
1 påse pistagenötter (grovt hackade)
3 dl florsocker
Saft och rivet skal från 1 citron
Börja med att smälta smör i en kastrull.
Stöt kardemummakärnor i en mortel (malen går bra oxå).
Blanda ner mjölk,salt,socker,kardemumma och ägg i smöret. Låt det bli fingervarmt.
Finfördela jästen i en bunke och häll degspadet över. Rör till jästen löst sig. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg.
Jäs under duk i 45 minuter.
Gör iordning fyllningen under tiden. Riv mandelmassa i en skål och droppa i grön karamellfärg,ta lite i taget så det inte blir för grönt! Grovhacka pistagenötterna.
Efter 45 minuter delar du degen i två delar. Kavla ut varje del till en tunn rektangulär kaka. Bred på rumsvarmt smör och den rivna mandelmassan samt pistagenötterna.

Rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i ca 18 bitar. Ställ dem på bakplåtspapper alt i pappersformar på en plåt. Jäs i 40 minuter.
Sätt under tiden på ugnen på 250 C. Pensla bullarna med ägg och grädda mitt i ugnen ca 8 min.
När bullarna sedan svalnat blandar du ihop florsocker med skal och saft från en citron och ringlar över glasyren över bullarna!!

Enjoy!!