Kantarellpaj
Kategori: Pajer, Vegetariskt

Ingredienser:
3 & en halv dl vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten
3 dl kantareller
En halv gul lök
Smör att steka i
3 dl grädde
3 ägg
150 g riven västerbottensost
Salt
Peppar
Sätt ugnen på 200 C.
Börja med pajdegen. Knåda ihop mjöl,smör och vatten och forma till en boll. Låt stå svalt i kylen 30-60 min.

Stek svampen i en torr panna så all vätska försvinner ur svampen. Tillsätt sedan en klick smör och den finhackade löken och stek till svampen får en fin färg. Krydda med salt och peppar.

Tryck eller kavla ut degen i en pajform och tryck upp degen i kanterna.
Ställ in pajdegen i ugnen och grädda i 10 min.
Blanda ihop ägg,grädde,riven ost och kryddor.
Ta ut pajskalet ur ugnen och lägg i svampen först och tillsätt sedan ägg & oströran.

Ställ in i ugnen i 20 min.

Låt pajen svalna en stund innan servering.

Servera med en stor,fräsch sallad och en god dressing till.


Enjoy!!