Portabelloburgare med parmesankräm
Kategori: Vegetariskt
För alla er som gillar burgare och vill prova något nytt? Helt vegetarisk med goda smaker. Parmesankrämen är to die for!
Ingredienser till 4 port:
4 st portabello svamp
8 st skivor surdegsbröd
1 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
3 msk färska örter (torkade örter går oxå bra)
1 1/2 dl lätt créme fraixhe
1/2 dl finriven parmesanost
Salladsblad
Tomater
Rödlök
Sätt på ugnen på 250 C. Skär av stompen på svampen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pressa i vitlöksklyftor i en skål och blanda med olja. Pensla på svamparna och krydda med örter,salt och peppar. Sätt in i ugnen i tio minuter.
Blanda ihop créme fraiche med parmesan och smaka av med salt och peppar. Låt stå svalt under tiden.
Rosta brödet i brödrost eller i stekpanna och lägg sedan ihop din burgare med sallad,tomat,rödlök & parmesankräm!
Grymt gott!
