Kolapaj med pecannötter
Receptet kommer från Leila.
Ingredienser:

1 sats mördeg:
75 g kallt smör
2 dl vetemjöl
2 msk florsocker
1 ägg
1 tsk kallt vatten
Nyp ihop tärnat,kallt smör med vetemjöl och florsocker.
Tillsätt ägget och vattnet och arbeta tills degen precis går ihop. Knåda inte.
Plasta degen och låt den vila i kylen i minst 30 min.
Fyllning:
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
3 dl strösocker
En halv dl farinsocker
2 msk honung
1 och en halv dl ljus sirap
1 msk kakao
50 g mjukt smör
2 nävar pecannötter
Sätt ugnen på 175 C.
Nagga degen med en gaffel och förbaka pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 min.
Dela och skrapa ur vaniljstången. Blanda alla ingredienser utom smöret i en kastrull och sjud i en dryg timme.

Prova med kulprov om kolan är färdig,rör sedan ned smöret klickvis i kastrullen.

Fyll pajskalet med kolasmet,strö över hela pecannötter och låt stelna i kyl.

Dryckestips till detta:

Alambre:
Sött vin från Portugal,från producenten José Maria de Fonseca,som ligger till i en liten stad som heter Setubal,söder om Lissabon.
Vinet är gjort på druvan Moscatel och just detta vin har lagrats på ekfat i minst tio år och ger en fantastiskt härlig nötig och Knäckig smak.