Entrecote med en variant på bakad potatis & rödvinsås !!
Ibland blir det så otroligt gott alltså. Som i fredags tex,då jag gjorde entrecote med goda tillbehör till.
Jag hade varit nere på Sköneros köttbutik i stan och var på riktigt bra fredagshumör. Hemma väntade en Rioja Reserva.
Ingredienser till två pers:

Såsen hade jag tagit recept från Mannerström:
Ingredienser
3 dl kalvfond
3 dl rödvin
2 st hackade sharlottenlökar
1 lagerblad
1 kvist timjan
Salt
Svartpeppar
1 msk rödvinsvinäger
1 msk smör
Gör såhär:
Häll upp rödvin och tillsätt timjan,hackad scharlottenlök,lagerblad och peppar.
Rödvinssåsen får reducera tills den börjar tjockna,då tillsätter du hemmagjord kalvfond eller koncentrerad fond spädd med vatten.
Smaka av. Om du behöver mer syra tillsätter du mer vinäger. När rödvinssåsen fått rätt smak och tjocklek tillsätter du en klick smör och silar sedan av såsen.
Desiree säger:
Wow!! Snacka om gourmet to the max. Da fick Micke mat sa han teg, haha ;)