Fläskfilé i gorgonzolasås
Till detta fick det bli en krämig gorgonzolasås med fläskfilé och champinjoner.

Ingredienser till 4 port:
1 pkt pasta
Smör/olja att steka i
1 putsad fläskfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
10 champinjoner
3 dl grädde
2 dl cream fraiche
(Vill ni ha mer sås så öka bara på mängden med grädde el cream fraiche)
1 pkt gorgonzolaost
Tryffelsalt (salt)
Svartpeppar
Cayennepeppar
Parmesanost
Börja med att skiva fläskfilén i strimlor och stek i panna till den blir genomstekt. Krydda med tryffelsalt och svartpeppar. Lägg köttet på en tallrik. Bryn sedan finhackad gul lök och vitlök tillsammans med champinjonerna. Tillsätt sedan grädde och cream fraiche. Låt koka ihop.
Sätt på pastavattnet och koka pastan enligt anvisningar.
Smula sen ner gorgonzolaosten i såsen och vispa till osten smält ner i såsen.
Häll i fläskfilén och låt puttra med några minuter. Smaka av med salt,peppar och cayennepeppar.

Servera den nykokta pastan tillsammans med gorgonzolasåsen och toppa det hela med färskriven parmesanost.

Till detta drack vi en Primitivo. Väldigt prisvärd om ni frågar mig. Lagom kropp med härliga mörka bär i smaken såsom björnbär,plommon och blåbär med en hint av vanlij.
