Italiensk fisksoppa
Kategori: Soppa
Tisdagskvällen provade jag ett nytt recept från Viktväktarna. Nyttigt värre och supegod. Gjorde min egna touch på den och la även till en god vitlökskräm.
Prova!!
Ingredienser till 4 port:

1 gul lök
4 vitlöksklyftor
3 morötter
1 fänkål
1 lagerblad
5 dl fiskbuljong ( 1 tärning plus vatten)
1 burk krossade tomater (500 g)
1 pkt torskfilé (400 g)
1 burk räkor
Salt
Peppar
Basilika
Oregano
Timjan
2 tsk balsamvinäger
Olja
Vitlökskräm:
2 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta (pressad)
Salt
Peppar
Gräslök
3 tsk god olivolja
Blanda ihop allt och låt stå svalt medan soppan kokar.
Soppan:
Finhacka gul lök,vitlök,morötter och fänkål och bryn i olja i ca 10 min på svag värme.
Tillsätt sedan krossade tomater,buljong,lagerblad,balsamvinäger och kryddor och låt koka 20-30 min.
Skär fisken i kuber och lägg i soppan och låt puttra i några minuter. Smaka av soppan,toppa skålen med räkor och servera soppan tillsammans med vitlökskrämen och gott bröd till.
