Knäckig päronpaj
Sugna på en smulpaj med knäcksmak?
Prova denna. För god för att missa ;)

Gjorde en liten form denna gång. Till en stor form behöver du:
4 st päron
2 tsk kardemumma
2 tsk malen ingefära
2 tsk strösocker
Smör att steka i
En nypa salt
100 g smör
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 dl havregryn
4 msk ljus sirap
Sätt ugnen på 225 C.
Smält fett i en panna och släng i päron som du skurit i mindre bitar. Tillsätt socker så att päronen karamelliseras. Krydda med kardemumma,ingefära och salt. Låt steka ca 10 min på mellanvärme.
Smörj en form och häll sedan i päronen.
Smuldegen gör du på alla ingredienserna och fördelar sedan jämt över päronen. In med pajen i ugnen i ca 15 min el tills den fått färg.

Servera pajen med vaniljsås. Smaksätt den gärna med en tesked xante (päronkonjak).

Muuuuums!!!