Kokosglass med marinerad mango
Kategori: Dessert
Ingredienser till 4 port:

4 äggulor
1 dl strösocker
1 burk kokosmjölk
1 droppe bittermandelolja
1 dl kokosflingor
2 mango
En fjärdedels röd chili
En halv lime
1 tsk flytande honung
1 tsk crema di balsamico

Gör glassen minst 4 timmar innan servering eller gärna kvällen innan.
Vispa äggulor,socker och halva burken med kokosmjölk i en kastrull.
Vispa sedan smeten över ett vattenbad i ca 10 min el till smeten tjocknat.
Låt sedan smeten svalna och rör om då och då.
Rosta kokos i en panna till det får färg.

Smaka sedan av smeten med en droppe bittermandelolja,den rostade kokosen och resten av halva kokosmjölken. Häll sedan smeten i en plastbytta som haft lite vatten i sig och täck smeten med plastfolie och lägg sedan locket på. In i frysen minst 4 timmar eller över natten.
Marinerad mango:
Tärna mangon och lägg i en bunke. Tillsätt pressad limesaft,flytande honung,crema di balsamico och finhackad chili. Rör om och låt stå svalt i kylen.

Vid servering,lägg den marinerade mangon i botten på ett glas och toppa med kokosglassen. Dekorera gärna med färska bär!!
