Jordgubbs & flädersnaps
Kategori: Drinkar
Här bjuder jag på ett recept med egengjord snaps.
Eftersom dryckesintresset är stort hos mig så gör jag gärna så mycket jag kan själv.
Till ca 350 cl snaps behöver du:

350 cl kryddat brännvin med flädersmak
500 g färska jordgubbar
1 msk strösocker
Skiva jordgubbarna i tunna skivor och skär bort det gröna. Lägg sedan alla jordgubbsskivor i en glasburk med lock. Häll sedan över spriten. Stång locket och förvara drycken i kylskåp 2-3 dygn.

Efter 2-3 dygn tillsätter du socker och blandar om i burken innan du silar av vätskan och häller upp i en glasflaska.

Servera denna snaps till den klassiska jordgubbstårtan.
Vi kommer självklart prova denna snaps till sillen oxå,även fast det inte alls är den ultimata smakkombinationen.
Trevlig sommar önskar jag er!