Thaisoppa med kyckling & nudlar
Kategori: Soppa

Ingredienser till ca 4 port:
4 st minutfilé (kyckling)
Olja att steka i
1 tsk sambal oelek
3 tsk fisksås
2 tsk sweetchilisås
1 gul lök
2 msk grön currypasta
2 st burkar kokosmjölk
2-4 dl vatten (beroende på hur mycket vätska du önskar)
1 förpackning risnudlar
1 st röd paprika
3-4 st morötter
1 röd chili
3 st salladslök
1 lime
Salt
Svartpeppar
1 tsk malen ingefära
1 kruka koriander
Börja med att skiva kycklingen i små bitar (lagom munsbitar). Grovhacka den gula löken,strimla paprikan & de skalade morötterna. Förbered även med strimlad salladslök och chili. Skär lime i klyftor.


Bryn kycklingen i olja i en kastrull till den är helt färdigstekt, klicka sedan i den gröna currypastan. Tillsätt sedan den gula löken och bryn på ytterligare några minuter. Sedan häller du i kokosmjölken och spär på med valfri mängd vatten. Låt koka upp och krydda med salt,peppar och ingefära. När soppan börjar koka lägger du i nudlarna och låter de koka i ca 3 minuter. Sänk värmen till medelvärme. I slutet av kokningen lägger du i paprikan och morötterna,allt för att få till krispigheten i grönsakerna. Smaka av om ni önskar mer krydda.
Häll upp soppan i djupa tallrikar och toppa med strimlad chili,salladslök,finklippt koriandern och en limeklyfta!
Så fräscht,hett och krisigt på samma gång! Mums.

Dryckestips till detta:
En halvtorr,tysk riesling med hög syra och behaglig sötma som balanserar upp hettan i maten.
En kall,god ljus öl släcker törsten fantastiskt bra.