Tonfiskpasta
Kategori: Pasta
Det här receptet tog jag lite av det som fanns hemma och slängde ihop en god pastarätt.
Ingredienser till 2 port:
2 port spagetti
Salt
Olivolja
1 gul lök
En fjärdedels röd chili
1 dl vitt vin (vitvinsvinäger utspätt med vatten funkar oxå)
1 grönsaksbuljongtärning
1-2 dl cream fraiche
En burk tonfisk i vatten
Finhackad dill
Salt
Svartpeppar
Garnering:
Citronklyfta
Oliver eller cocktailkapris
Röd chili
Koka pastan.
Finhacka löken och den röda chilin och bryn sedan på låg värme i en kastrull. Tillsätt det vita vinet och låt koka ner till hälften,smula då i grönsaksbuljongtärningen och rör om. I med cream fraichen och sedan tonfisken och dillen. Smaka av med salt och peppar. Häll av pastan och blanda ihop med tonfisksåsen.
Försvinnande god!