Helbakad laxsida med teriyakisås och cashewnötter
Det är nog inte bara jag som är riktigt svag för det asiatiska köket. Här har jag hittat ett recept från en av mina favorittidningar,Elle Mat & Vin. Otroligt saftig lax med goda smaker. En vinnare helt enkelt!

Ingredienser 6-8 pers:
1,2-1,5 kg laxfilé
1 1/2 dl teriyakisås
1 1/2 dl sweet chilisås
1 röd chili
1 lime
100 g salta cashewnötter
1 kruka koriander
Salt & peppar
Till servering:
Ris
Lättkokta sockerärtor
Kall sås gjord på:
4-5 dl créme fraiche
1/2 dl sweet chilisås
Några droppar citron/lime saft
Salt
Peppar
Sätt ugnen på 150 C. Lägg laxen i en långpanna med bakplåtspapper. Blanda teriyakisås och sweet chilisås och häll det över laxen. Krydda lite med salt och peppar. Baka laxen i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Kärna ur och strimla chilin och strö den över laxen. Lägg på limeskivor,strö över nötterna och avsluta med korianderblad!

Enjoy!!