izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

Pasta Alla Norma

Kategori: Pasta

Hela vägen från Sicilien. My God vad gott detta är. För alla er som älskar genuin,italiensk mat-laga denna rätt. Pronto!!


Ingredienser till 4 port

400 g fettuccine

2 burkar krossade tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljong 
2 msk chilisås
1 dl vatten
1 tsk strösocker 
Salt
Peppar
Basilika
Oregano
Timjan

1 aubergine
Olivolja
Salt

Parmesanost (grovriven)
Ricottaost (250 g)
Färsk basilika

Börja med tomatsåsen.
Finhacka gul lök och vitlök och bryn i olja i en kastrull. Stek på svag värme till löken blir mjuk. Tillsätt sedan de krossade tomaterna,buljongen,chilisåsen och kryddorna,inte den färska basilikan. 
Låt koka upp och sänk sedan till svag värme och låt såsen småputtra,minst 30 min,gärna 1 timma el mer.

Skiva auberginen i tunna skivor,salta dom och lägg på ett skärbräda som lutar (vätska som evt rinner ned).
Låt de ligga i ca 30 min.

Sätt på pastavattnet och koka pastan enligt anvisningar på paketet.
Stek auberginen i olja och låt sedan rinna av på hushållspapper.

Blanda ihop pastan och tomatsåsen och lägg i botten på tallriken. Lägg sedan på de skivade auberginskivorna och toppa med ricottaost,basilika,olivolja och parmesanost.


Enjoy!! 




Vitchokladmousse med hallonsås

Kategori: Dessert

Försvinnande god och busenkel att göra.

Ingredienser till 4 port:


150 g vitchoklad
1 och en halv dl vispgrädde
1 och en halv dl kesella naturell 10%

200 g (2 dl) frusna hallon
En halv dl strösocker

Färska hallon till dekoration

Smält chokladen i ett vattenbad. Vispa grädden och vänd sedan i kesellan tillsammans med den vispade grädden. Tillsätt den smälta vita chokladen med en slickepott. Blanda om och häll upp smeten i portionsskålar eller i snygga glas. Låt stå svalt minst 30 min.


Mixa de upptinade hallonen tillsammans med sockret med en stavmixer. Sila sedan av såsen så bara kärnorna försvinner. 

Häll såsen över moussen med en sked och garnera med färska hallon.


Enjoy! 

Chickenfajitas

Kategori: Kyckling

Jag åt mycket fajitas när jag bodde i USA,mycket mexikansk mat där. 
Ruskigt gott och tillbehören kan man ju variera efter smak och tycke.

Ingredienser till 4 port: 


1 pkt minutfilé (kyckling) 650 g 
2 msk chilisås
2 msk sweetchilisås
2 msk soja
2 msk olja
2 tsk ingefära
1 tsk cayennepeppar
1 tsk chiliflakes
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar

2 paprika i olika färger
2 gul lök
1 röd lök

Mjuk tortillabröd 
Sallad
Gräddfil
Riven ost
Pico de Gallo:

3 tomater
En halv rödlök
1 lime
1 kruka koriander
Några droppar tabasco
Några droppar olja 
Salt 
Peppar 


Strimla kycklingen i strimlor och blanda ihop marinaden. Lägg kycklingen i en påse och häll i marinaden. Låt marinera några timmar.

Gör i ordning pico de Gallon (mexikansk tomatsalsa).

Finhacka tomaterna och rödlöken. Lägg i en skål och pressa i limesaft samt droppar av tabasco och olja. Klipp eller finhacka korianden och krydda med salt och peppar. 


Stek kycklingen i en panna i ca 5 min innan du tillsätter paprikan och löken som du skurit i grova bitar.
Stek till kycklingen är genomstekt och grönsakerna fortfarande är krispiga. 


Servera kycklingen i ett varmt tortillabröd tillsammans med pico de Gallo,sallad,gräddfil och riven ost!