izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

Blåbärsscones med citron

Kategori: Bak

Hej på er alla där ute i höstsverige.
Är det något jag gillar så är det långa,mysiga & lyxiga söndagsfrukostar.
Idag provade jag ett recept från bakdrottningen nr 1,Leila Lindholm.
Dessa scones var helt fantastiskt goda. Prova vettja!

Ingredienser till 6 scones:

8,5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl råsocker
125 g kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk
Skal av 2 citroner
1 1/2 dl färska el frysta blåbär

Ägg & råsocker till pensling

Sätt ugnen på 250 C.
Blanda vetemjöl,salt,bakpulver och råsocker i en bunke.
Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
Vispa samman ägg och mjölk.
Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.
Blanda i det rivna citronskalet i degen och vik sedan försiktigt in blåbären i degen utan att de mosas sönder.
Platta ut degen till en längd,ca 3 cm tjock,på mjölat bakbord och skär den i trekantiga bitar eller stansa ut ringar.
Lägg dem på plåt med bakplåtspapper,pensla med uppvispat ägg och strö över råsocker.
Grädda gyllene i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Farligt goda!!

Majssoppa

Kategori: Soppa, Vegetariskt

Vad passar bättre en regnig och ruskig dag än just soppa?!
Ikväll provade jag ett nytt recept där huvudingrediensen är majs.
Kan tänka mig att det här blir en stor hit bland alla kids där hemma.
Otroligt lätt soppa och sååå god!

Ingredienser till 4 port:

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 st burkar majs (340 g)
5 dl vatten
1 burk kokosmjölk
2 st grönsaksbuljongtärningar
1/2 dl sweetchilisås
Salt
Svartpeppar

Koriander

Gör såhär:

Skala och hacka lök. Fräs på mellanvärme 2-3 minuter. Häll ur vätskan ur majsburkarna och häll i kastrullen. Tillsätt sedan kokosmjölk,vatten & grönsaksbuljong. Låt sjuda i 10 minuter.

Mixa sedan soppan med en stavmixer så den blir slät. Tillsätt sedan sweetchilisås och smaka av med salt och peppar.
Garnera med koriander.

Enjoy!!!

Vitsnickerskladdkaka

Kategori: Bak

Nu hörrni,nu kommer ett recept för alla er som älskar vit choklad och snickers. Underbar kombo.
Jag hittade receptet från årets vinnare av Sveriges mästerkock Catarina König.

Här kommer receptet:

Ingredienser:

100 g smör,smält
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl

Topping:
1/2 dl grädde
200 g smält vit choklad
200 g salta jordnötter

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 C.
Smöra & mjöla en springform med löstagbara kanter. Pudra gärna på lite vaniljsocker om ni önskar lite extra vaniljsmak.
Vispa ägg och strösocker tills det blir vitt och poröst.
Smält smöret i en kastrull och bryt ner chokladen och rör om tills det blivit en jämn smet.
Blanda ner chokladsmöret i äggsmeten.
Vänd försiktigt ner mjöl och vaniljsocker och häll ner smeten i den smorda formen och grädda i mitten av ugnen i ca 18 min.

Ta ut kakan och låt den svalna.

Topping:
Koka upp grädden och dra bort från plattan och bryt ner den vita chokladen.
Rör till all choklad smält och det blivit en jämn smet. Har chokladen svårt för att smälta kan ni sätta tillbaka kastrullen på plattan och värma på svag värme till chokladen smält (1:an räcker).
Strö jordnötter på den avsvalnade kakan och häll över den vita chokladganachen. Lättast är med en slickepott.

Låt stå i kylen i minst 2 timmar.

Servera snickerskladdkakan med lättvispad grädde.

Enjoy!