izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

Pepparrotstorsk,rödbetor & brynt smör

Kategori: Fisk

Hej på er i vintermörkret! 
Här kommer jag med ett ruskigt gott recept. Få ingredienser med fantastiska goda smaker. 

Ingredienser till ca 3 port:


1 pkt torskfilé a 400 g
Olja
Salt o peppar
1 pkt färska rödbetor
50 g smör
En halv färsk pepparrot
2 dl lätt cream fraiche
2 dl lättgrädde
1 msk citronjuice
Kapris

Sätt på ugnen på 175 C. Skiva torsken i lagom stora bitar och lägg i en smord form och krydda med salt och peppar. 
Släng in torsken i mitten av ugnen 15 min.

Såsen gör du på cream fraiche och grädde som du låter koka upp tillsammans med färskriven pepparrot. (Spara lite till servering)
Smaka av med salt,peppar o några droppar citronjuice.

Lägg i rödbetorna i kokande vatten i ca 3 min. Häll sedan av vattnet och skär rödbetorna i klyftor.

Servera torsken med pepparrotssåsen och rödbetorna. Toppa med riven pepparrot, brynt smör och kapris.


Enjoy! 

Räkfajitas

Kategori: Fisk

Här kommer jag med ett sjukt gott,enkelt recept. Härligt god och samtidigt festlig mitt i vardagen.

Ingredienser till 4 tortillabröd
(Dubbla receptet om ni är hungriga)


Fajitas:
Ett halvt kg räkor
1 tsk cayennepeppar
Saft från en halv lime
1 gul paprika
1 rödlök
Olja
Salt & peppar

Tomatsalsa:
2 tomater
3 st salladslök
Saft från en halv lime
En kruka koriander
Några droppar tabasco
Salt

Färskost 

Tortillabröd

Börja med salsan. Finhacka tomaterna och löken och blanda i en skål.
Droppa i tabascon,limesaften och klipp ner en kruka med färsk koriander och salta. Låt det stå och gotta ihop sig medan du gör det andra.


Skala räkorna och blanda dem tillsammans med cayennepeppar och limesaften. 


Skär rödlöken i skivor och paprikan i grova bitar. Fräs grönsakerna i en panna med olja i ca 6-8 min tills de blivit mjuka och fått färg. 


Dra av pannan från plattan och lägg sedan i räkorna och rör om. 

Servera tortilian varm tillsammans med räkfajitan och toppa det hela med tomatsalsan och en klick färskost.


Så gott.. Enjoy! 


Thailändsk fiskgryta!

Kategori: Fisk

Det kändes nästan,å bara nästan som
jag satt på en utav mina favoritrestauranger,Farang,när jag åt denna rätt.
Måste väl ändå vara ganska bra betyg va? 

Härligt fräsch med smak av citrongräs,lime och koriander som balanserar upp den röda chilin och röda curryn i grytan.

En ny favorit,helt klart! 

Ingredienser :

Ca 6 port


3 citrongräs
1 msk olja
3 msk röd thaicurry
2 burkar kokosmjölk
2 röda chilifrukter (finhackade)
1 vitlöksklyfta (hackad)
2 msk finriven ingefära
1 krm chiliflakes
1 lime,rivet skal och saft
1 kruka koriander
Salt och peppar

1 pkt torsk
Ett halvt kg räkor med skal

Jasminris 

Banka citrongräset med ett knivskaft,vilka fantastiska smaker som kommer fram. 
Hetta upp en gryta med olja och röd curry och fräs en liten stund. Häll i kokosmjölken och lägg i citrongräset.

Det doftar redan gott nu kan jag lova. Låt koka upp. Lägg i alla kryddor,rivet limeskal och limesaft. Smaka av och tillsätt evt lite salt och peppar om det behövs. Skala räkorna och skär fisken i kuber. Lägg i fisken och låt koka med i några minuter. 
Fiska upp citrongräset. Lägg till sist i räkorna och toppa med finhackad koriander.


Servera med jasminris.


Dryckestips:
Till detta rekommenderar jag en riesling,så klart. 

Från producenten Schäfer Fröhlich. En av Tysklands toppproducenter. En sent skördad,halvtorr riesling med hög syra och fantastisk fruktig med mineraltoner. Vinet balanserar upp hettan i fiskgrytan på ett fantastiskt sätt. 

Ytterligare en tysk riesling,men från en annan producent: Dönnhoff.
Fantastiskt bra! 



Enjoy!