izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

Isabelles fisksoppa med ljuvlig saffransauoli

Kategori: Fisk, Soppa

Visst blir man sugen på varma,goda soppor såhär års?
Igår lyxade jag till det och köpte färsk fisk och räkor som skulle vara ingredienserna i min soppa.
Till detta blev det en hemmagjord saffransauoli och nybakat levainbröd från favoritbageriet Kamraternas.


Ingredienser till 4-6 port:

Olja
3 morötter
En halv purjolök
1 fänkål
4 msk hummerfond
1 liter vatten
20 räkor
Ca 300 g lax
Ca 300 g torsk
(Självklart går det bra med frusen,upptinad fisk oxå)
3 dl matlagningsgrädde
2 dl lätt cream fraiche
Salt
Svartpeppar
Basilika
Oregano
Timjan

Ingredienser till saffransauoli:



2 äggulor
2 vitlöksklyftor
1 pkt saffran
2 tsk vitvinsvinäger
2 dl olja
Salt
Peppar

Börja med auolin. Lägg äggulorna i en skål tillsammans med pressade vitlöksklyftor,saffran och vinäger. Droppa försiktigt i oljan samtidigt som du vispar såsen. Vispa till du får en tjock konsistens. Smaka av med salt och peppar och låt stå svalt.



Nu är det dags att skala räkorna. Lägg räkorna i en skål och låt stå svalt. Spara räkskalen. Skär morötter,purjolök och fänkål i grova bitar och fräs tillsammans med räkskalen i en kastrull. 


Låt fräsa några minuter. Tillsätt sedan vatten och 2 msk hummerfond,salt och peppar. Låt koka under lock i ca 20 min. 
Under tiden skär du fisken i kuber. 
Efter ca 20 min silar du av soppan och häller tillbaka vätskan i en kastrull. Häll i grädde och cream fraiche. Låt koka upp och sedan småputtra. Smaka av med 2 msk hummerfond samt örtkryddorna.


Avslutningsvis lägger du i fisken och låt småputtra 5 min.

Lägg räkorna i botten på skålen och fyll på med den varma soppan. Servera med saffransauoli och gott bröd.



Enjoy! 

Frappé

Kategori: Dessert, Drinkar

Sugen på en god frappé till fikat idag?!

Ta ca 1 dl kallt kaffe och blanda med 2 dl mjölk i en mixer.
Tillsätt 6 isbitar samt 1 tsk råsocker och 1 tsk honung.
Se till att allt blandas väl och häll sedan upp i passande glas.


Enjoy

Krämig ostpasta med vitlöksfrästa champinjoner

Kategori: Pasta, Vegetariskt

Prova denna pasta. Supergoda smaker och helt vegetarisk.


Ingredienser till 4 port:

Pasta alt spagetti till 4 pers
Olja
Smör
1 gul lök
1 msk mjöl
2 dl lättmjölk
3 dl lättgrädde
2 grönsakstärningar
2 dl riven ost
Salt och peppar

15 champinjoner
Olja
3 vitlöksklyftor
(Några droppar vit tryffelolja)
Tryffelsalt (vanligt salt funkar oxå)
Peppar

Börja med att skiva svampen och lägg i en skål tillsammans med olja,pressad vitlök,tryffelolja och kryddor. Blanda om och låt stå en stund. 



Finhacka löken och smält smör/olja i en kastrull och bryn löken på svag värme.
Tillsätt sedan mjölet och sedan mjölken. Vispa hela tiden till det blir en tjock konsistens. Häll sedan i grädden,buljong och kryddor. Låt småkoka.




Koka pasta enligt anvisningar och börja samtidigt steka svampen i en panna.



När pastan kokat klart häller du i den rivna osten i såsen och drar kastrullen åt sidan. Smaka av. 


Häll ostsåsen över pastan i kastrullen och rör om. 

Servera pastan i djup skål och toppa med svampen ovanpå.


Servera gärna med gott vitlöksbröd till.



Enjoy