izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

Italiensk chorizopasta!!

Kategori: Pasta

Denna måltid åt jag i Köpenhamn på en Italiensk restaurang. Memorerade rätten i huvudet och försökte efterlikna så mycket jag kunde hemma. Kan säga att mitt nästan var lite godare:))
 
4 pers
 
Ingredienser:
 
Ca 400 g Pennepasta
1 burk krossade tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
Salt
Svartpeppar
En gnutta socker
Torkad basilika
1 förpacking chorizokorv,scan 3 st
1 kruka färsk basilika
1 buffalomozarella ost
Extra virgin olivolja
Flingsalt
Vitt bröd
Smör och olja att steka i
 
1.Börja med tomatsåsen. Finhacka gul lök,vitlök och chilin. Bryn den gula löken i olja på svag värme i ca 5-10 min. Lägg sedan i den hackade vitlöken och chilin och bryn ca 1 min. Häll i de krossade tomaterna,höj värmen,låt koka upp och sänk sedan värmen så att det puttrar. Smaksätt med salt,peppar,en gnutta socker och torkad basilika.
2.Sätt på pastavattnet,salta.Häll i pastan när det kokar.
3.Skiva chorizokorven i slantar. Stek chorizon i lite smör i en stekpanna så de får färg.
4.Plocka bort basilikabladen från krukan och lägg på skärbrädan.
5.När pastan kokat klart,häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Häll tomatsåsen över pastan och blanda om ordentligt. Lägg sedan pastan på ett uppläggningsfat. Varva med chorizokorv,basilikablad och mozarella(som du bryter ned i småbitar med händerna). Gör sedan om samma moment med pasta igen och avsluta med basilikabladen högst upp.Ringla över lite Extra virgin olivolja.
6.Skär vitt bröd i bitar. Häll extra virgin olivolja på ett fat. Krydda med lite flingsalt och svartpeppar över oljan.
7.Servera chorizopastan med bröd och oljan att doppa i. Ett glas rött är riktigt gott till,sen kan du drömma dig bort till en Italiensk gård i Toscana!!!
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: