Risonisallad
Kategori: Sallad, Vegetariskt
Receptet tog jag i huvudet av en kock som berättade hur han hade gjort denna. Älskar smakerna av spenat,grädde & vitlök!
Ingredienser :
Ingredienser :
1 pkt risoni (pasta som ser ut som ris)
Olja
2 vitlöksklyftor
1 dl,torrt vitt vin
Ca 200 g hackad (upptinad) spenat
2-3 dl vispgrädde
1 pkt Philadephiaost
1 dl riven parmesanost
Salt
Svartpeppar
Koka risonin enligt anvisningar på paketet. Spola i kallt i vatten och ställ in i kylen.
Finhacka vitlöken och fräs i olja på medelvärme. Tillsätt sedan spenaten och låt fräsa några minuter.
Sedan häller du i vinet och låter puttra tillsammans med spenaten till det avdunstat.
Sedan tillsätter du grädden och philadelphiaosten och rör om. Ställ sedan grytan åt sidan och häll i parmesanosten. Smaka av med salt och peppar.
Blanda sen i risonin tillsammans med spenatröran.
Låt stå svalt i några timmar.
Perfekt och göra dagen innan.
Den är bara såååå god!!