izzysmatblogg.blogg.se

hittarecept.se

Twixcheesecake

Kategori: Bak, Dessert

Mums fillebabba!!
För alla er som älskar kola,choklad & smarriga desserter är denna ett måste.
Receptet har jag hittat på Jennys matblogg,med lite egna ändringar.


Ingredienser:

Drygt ett halvt paket med digestivkex
100 g smör

300 g philadelphiaost
4 dl vispgrädde
3 ägg
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker 

1 burk karamelliserad mjölk
4 msk grädde 
8 st dubbeltwix

Börja med botten till cheesecaken, ungefär halva digestivpaketet lite drygt. Banka eller mixa det till smulor. Jag använde mig utav en plastpåse jag lagt digestivekexen i och sen banka ut smulor med hjälp av en brödkavel. Smält sedan smöret och rör ihop med kexen som du sedan plattar ut i en rund springform med avtagbara kanter. Jag brukar trycka ut lite extra i kanterna för jag tycker att det är lite fint när det blir en högre kant. . Ta fram tre olika skålar, dela ägg gula och vita i olika skålar. Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar. Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga, använd den torra vispen och vispa till ett hårt skum. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara. Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och grädden och vänder ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev. Varva sedan hela twixbitar och smeten i två olika lager. 
Tänk på att inte lägga twixgodisarna så nära mitten, för då blir det svårt att skära i den. Frys in kakan minst i 5 timmar

Rör ihop grädden med den karamelliserade mjölken och täck över cheesecaken. Jag tycker det blir fint när kolasåsen rinner över kakan lite grann. 
Strö över grovhackade twixbitar precis innan servering.

Cheesecaken är något svår att skära så en brödkniv är att rekommendera när ni väl ska skära i godbiten! 
Enjoy!!!! 
Kommentera inlägget här: