Asiatiska köttbullar med glasnudelsallad
Här kommer jag med ett eget recept på sjukt goda köttbullar med smak av Asien.
Ingredienser:
Köttbullarna:
Ca 600 g blandfärs el nötfärs
1 ägg
2 tsk sambal oelek
1 tsk fisksås
1 msk kokosmjölk
En bit färsk ingefära
En halv kruka färsk koriander
2 vitlöksklyftor
Salt
Svartpeppar
Skysås:
En burk kokosmjölk
1 dl grädde
1 msk soja
1 msk sweetchilisås
Några droppar fisksås
Salt
Svartpeppar
Glasnudelsallad:
1 pkt glasnudlar
Rapsolja
1 st salladslök
En halv gul paprika
2 små morötter
1 msk sweetchilisås
En halv kruka färsk koriander
Salt
Svartpeppar
Börja med glasnudelsalladen.
Koka upp vatten med salt i en kastrull. När vattnet kokar tar du undan kastrullen från plattan och lägger sedan i hela paketet med nudlar och lägger locket på. Låt stå i 3 minuter. Häll sedan av vattnet i ett durkslag och spola sedan med kallt vatten.
Paprika,salladslök och morötter hackas och läggs i en skål.
Häll i nudlarna och blanda tillsammans med lite olja,sweetchilisås,finklippt koriander och kryddor. Låt stå svalt i kylen medan du gör köttbullarna.
Lägg färsen i en bunke tillsammans med ett ägg,finhackad ingefära,vitlök & finklippt koriander. Häll i fisksås,sambal oelek,kokosmjölk samt kryddor. Blanda väl och rulla sedan till köttbullar.
Stek köttbullarna på medelvärme i en stekpanna och lägg sedan köttbullarna på ett fat när de är färdigstekta. Häll sedan i kokosmjölk i pannan och tillsätt soja,sweetchilisås,grädde och kryddor.
Smaka av och låt småkoka några minuter.
Häll sedan i köttbullarna i pannan och låt koka med några minuter.
Enjoy!!!!